• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Lieveheersbeestjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Smelt de chocolade au bain-marie.

  2. 2

    Verwijder voorzichtig het kroontje van de aardbeien. Snij de aardbeien doormidden en leg ze met de snijkant naar onderen. Snij 10 tandenstokers doormidden. Prik hiermee op elke aardbei een blauwe bes.

  3. 3

    Plooi een spuitzakje van bakpapier, vul met de gesmolten chocolade, knip er een klein 'mondje' aan en spuit hiermee de voelsprieten van de lieveheersbeestjes op een vel bakpapier; Laat opstijven (eventueel in de diepvriezer).

  4. 4

    Teken met chocolade de vleugels en de stipjes op de vleugels op de aardbeien.Laat opstijven.

  5. 5

    Maak met een mesje kruisjes in de blauwe bessen, op de plek waar de voelsprieten moeten komen. Stop ze voorzichtig in de kruisjes. Serveer meteen.
     

  6. TIP

  7. 6

    Vergeet niet te vertellen dat er een prikkertje in dit snoepje zit! Of 'lijm' de besjes aan de aardbeien met wat gesmolten chocolade. De kopjes blijven dan wel iets minder stevig zitten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Smelt de chocolade au bain-marie.

  2. 2

    Verwijder voorzichtig het kroontje van de aardbeien. Snij de aardbeien doormidden en leg ze met de snijkant naar onderen. Snij 10 tandenstokers doormidden. Prik hiermee op elke aardbei een blauwe bes.

  3. 3

    Plooi een spuitzakje van bakpapier, vul met de gesmolten chocolade, knip er een klein 'mondje' aan en spuit hiermee de voelsprieten van de lieveheersbeestjes op een vel bakpapier; Laat opstijven (eventueel in de diepvriezer).

  4. 4

    Teken met chocolade de vleugels en de stipjes op de vleugels op de aardbeien.Laat opstijven.

  5. 5

    Maak met een mesje kruisjes in de blauwe bessen, op de plek waar de voelsprieten moeten komen. Stop ze voorzichtig in de kruisjes. Serveer meteen.
     

  6. TIP

  7. 6

    Vergeet niet te vertellen dat er een prikkertje in dit snoepje zit! Of 'lijm' de besjes aan de aardbeien met wat gesmolten chocolade. De kopjes blijven dan wel iets minder stevig zitten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken.