Meest recente artikelen

Een paninitoestel schoonmaken: zo doe je het

Zo ziet je toestel er weer spiksplinternieuw uit!

Een paninitoestel schoonmaken: zo doe je het Artikel

Een panini klaarmaken duurt op zich niet lang. Maar jammer genoeg moet je het paninitoestel wél elke keer schoonmaken. Zo pak je 't snel en eenvoudig aan.

Een paninigrill is gemaakt met een speciale antiaanbaklaag die ervoor zorgt dat je ingrediënten niet snel zullen verbranden, zelfs als je geen vetstof gebruikt. Perfect als je ‘t ons vraagt, maar toegegeven: een paninitoestel schoonmaken is niet altijd een pretje. Gelukkig zijn er enkele simpele trucjes die ervoor zorgen dat je panini-apparaat in een mum van tijd weer spiksplinternieuw is.

Wat je ook doet: gebruik in geen geval je mes om kaasrandjes los te maken en ga zeker niet schrobben, want dat kan de antiaanbaklaag beschadigen, en dan kunnen er giftige stoffen vrijkomen.

1. Azijn

Nog voor je apparaat is afgekoeld, kun je wat vochtig keukenpapier met water en azijn op de platen leggen. Dit zorgt ervoor dat alle restjes worden losgeweekt én het doodt ineens alle bacteriën. Na zo’n 5 à 10 minuutjes kun je de platen zó afvegen.

2. Baksoda

Zijn ze nog niet proper? Dan biedt baksoda de oplossing. Haal eerst zoveel mogelijk vuil weg van de platen en maak vervolgens een mengsel van 2 eetlepels baksoda en water, tot je een soort van lopende pasta krijgt. Giet het over de platen, laat 5 tot 10 minuten inwerken en wrijf het mengsel, inclusief het vuil, weg met een schone doek.

3. Sushistokjes

Vind je het lastig om tot in de groeven te geraken? Neem er dan een sushistokje bij! Wikkel vochtig keukenpapier met wat afwaszeep rond het puntje en je geraakt ermee tot in de kleinste hoekjes.

4. Of … beter voorkomen dan genezen?

Vind je het toch nog altijd vervelend om de platen schoon te maken, dan kun je altijd een stukje bakpapier gebruiken om ze tegen het vuil te beschermen. Je apparaat zal dan hooguit wat vettig worden, maar daar blijft het dan ook bij. Je zult je paninitoestel dus niet meer zo grondig moeten schoonmaken.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen