Groene soep met opgeklopte ricotta
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Groene soep met opgeklopte ricotta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Serveer deze soep à la Pascale Naessens meteen nadat je ze gemaakt hebt. Zo behoudt ze haar mooie frisgroene kleur. 

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui. Verdeel de broccoli in roosjes, snij de stronk in kleine blokjes. Fruit de ui glazig in olijfolie. Bak de stukjes broccolistronk 1 minuut mee. Doe er de broccoliroosjes bij en bak nog 5 minuten.

  2. 2

    Giet er ruim 1 liter water bij. Breng aan de kook en laat 15 minuten op een zacht vuur koken tot de broccoli gaar is. Spoel de spinazie en de munt. Voeg beide toe aan de soep.

  3. 3

    Spoel de zeekraal. Bak ze krokant in olijfolie. Mix de ricotta glad en kruid met peper en zout. Spoel en droog het basilicum.

  4. 4

    Mix de soep glad. Schep de soep in kommen en werk af met de zeekraal, het basilicum en een lepeltje ricotta.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui. Verdeel de broccoli in roosjes, snij de stronk in kleine blokjes. Fruit de ui glazig in olijfolie. Bak de stukjes broccolistronk 1 minuut mee. Doe er de broccoliroosjes bij en bak nog 5 minuten.

  2. 2

    Giet er ruim 1 liter water bij. Breng aan de kook en laat 15 minuten op een zacht vuur koken tot de broccoli gaar is. Spoel de spinazie en de munt. Voeg beide toe aan de soep.

  3. 3

    Spoel de zeekraal. Bak ze krokant in olijfolie. Mix de ricotta glad en kruid met peper en zout. Spoel en droog het basilicum.

  4. 4

    Mix de soep glad. Schep de soep in kommen en werk af met de zeekraal, het basilicum en een lepeltje ricotta.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.