Meest recente artikelen

Dé zomertrend volgens Sepideh Sedaghatnia? Vermout!

Ontdek de tips van de chef

Dé zomertrend volgens Sepideh Sedaghatnia? Vermout! Artikel

Wat we eten deze zomer? Bekende chefs voorspellen dé trends en geven hun beste tips, tricks en adresjes prijs. Deze week: Sepideh Sedaghatnia.

Sepideh Sedaghatnia / Divin By Sepideh

Wat wordt dé zomertrend?

De trend van de vermouts zet zich zeker door. Het is zo'n mooi product, waarmee je geweldige cocktails mee kunt maken. Proef het eens met homemade icetea, héérlijk! Mexico is ook erg hot, en dus zien we margarita's en tequila's opgang maken, maar ook de aardse smaak van mezcal is erg lekker. Of wat dacht je van licor de Agave, een likeur op basis van agave. De intense smaak en het aroma lijken op die van rum, maar het drankje heeft wel een lager alcoholgehalte. Door zijn zachte afdronk kun je hem puur nemen, maar hij is ook heel lekker in een shotje. In Mexico combineren ze hem met chilipeper, limoenschil en zout, maar in een gewone cocktail past hij ook heel mooi.

> Koken met vermout? Hier vind je de recepten.

Wat is jouw ultieme zonrecept?

Elke zomer is anders, dus ik laat me leiden door welk weer Moeder Natuur ons geeft. Ik beslis alles nogal lastminute. Ik maak zeker wel weer homemade icetea. Het is belangrijk om zoiets dorstlessends te kunnen aanbieden, maar ik zorg er wel voor dat je ze goed met alcohol kunt combineren. Nu, icetea is niet zo gemakkelijk. Die moet echt wel een ruggengraat hebben. Veel mensen vergeten dat, en dan is je thee banaal en smakeloos. Laat je inspireren door intense smaken vanuit het oosten of zuiden. Gember geeft flink wat kracht, of speel eens met citroengras, kokoswater, watermeloen… Ook chili kan verassend zijn, zeker als je het combineert met licht zoete of zure smaken. Een héél klein beetje likeur kan nooit kwaad om er je drankje wat bitter of pit te geven. En ook zomerse kruiden en vruchten zijn aan te raden. Zelf werk ik heel graag met rooibos, een erg dankbaar en gezond product.

Wat is jouw favoriete zomeradres?

Het Antwerpse Zuid! In de zomer, als iedereen buiten zit, is dat precies één grote tuin. Er zijn massa's terrasjes, en het leuke is dat ze elk hun eigen karakter hebben. En in het buitenland ben ik dol op San Sebastian. Je hebt er zon, zee, alles wat je wil. En de pintxos, de kleine tapas die je van de cafétoog neemt, zijn er gewéldig!

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen