Meest recente artikelen

Betaal op 14 juni je gin tonic met een komkommer

Tick tock it's gin o'clock

  • Deel dit artikel:
Betaal op 14 juni je gin tonic met een komkommer Artikel

Op woensdag 14 juni is het Werelddag van de Komkommer. Voor die gelegenheid maakt Hendrick’s Gin van een lekkere, verse komkommer een nationale munteenheid. Wat je er mee kan kopen? Een heerlijke gin tonic!

Enkele weken geleden riep Hendrick’s Gin iedereen op zijn eigen komkommer te kweken of adopteren. De nieuwsgierigsten onder jullie hebben hun innerlijke tuinier aangesproken om dit met alle zorg die deze bijzondere vrucht verdient, te doen. Nu is het tijd om de vruchten van jouw noeste arbeid te oogsten: op de Werelddag van de Komkommer kan je met je groene vrucht een heerlijke cocktail betalen.

Het maakt niet uit of je zelf met zorg een komkommer hebt geteeld of beroep gedaan hebt op de Adoptiedienst voor Komkommers van Hendrick’s Gin om een virtuele komkommer te laten groeien. Het belangrijkste is dat jouw komkommer nu klaar is voor een ongebruikelijke transactie die zeker voor opschudding zal zorgen op de financiële markten maar ook in de fruit- en groentengemeenschap: op 14 juni maakt Hendrick’s van een lekkere, verse komkommer een nationale munteenheid.

20 bars waar jij je geliefde vrucht kan inruilen

Liefhebbers met groene vingers, nieuwsgierige experts maar ook handige mixologen hebben zich aangesloten bij de beweging door hun eigen Cucumis sativus te telen. Twintig bars in België en Luxemburg zijn beginnen tuinieren en hebben deze vrucht met heilzaam effect bestudeerd. Helemaal overtuigd en enthousiast zullen ze op 14 juni de komkommer tijdens het eerste ‘Uur van de Komkommer’ verheffen tot de rang van munteenheid die je kan inwisselen voor een verfrissende Hendrick’s & Tonic. Afspraak op 14 juni 2017 in de deelnemende bars met je komkommer (vers of virtueel)!

Brussel: Cipiace / De Haus / Pharmacie Anglaise / Green Lab

Luik: Le Volga / Gavius Club

Antwerpen: Dogma / Mixing Tales / Cocktails @ 9 / Jones & co

Kortrijk: Bar Jules

Moeskroen: Bistrot des Anges

Blankenberge: L’Apereau

Koksijde: Sofie’s Living Room

Gent: Café Theatre

Hasselt: Bar Ella

Genk: Wonderbar

Luxemburg: Vagabond barrr / Bar du palais / Franz

Blijf fris als een komkommer

Om het plezier ook na deze heuglijke dag langer te laten duren stelt Hendrick’s Gin je twee cocktails voor waar je de hele zomer van kunt genieten. Heerlijk verfrissend en dorstlessend na een namiddagje tuinieren en lekker verrassend.

Cucumber Bramble

  • 2,5 cm verse komkommer, geplet tot pulp
  • 5 cl Hendrick’s Gin
  • 2 cl vers citroensap
  • 1,5 cl suikersiroop
  • 1,5 cl crème de cassis

-Plet de komkommer fijn op de bodem van een breed glas, voeg er ijsblokjes aan toe en meng voorzichtig.
-Doe er de Hendrick’s Gin, het citroensap, de suiker en de helft van de Crème de cassis bij en meng jouw cocktail.
– Vul aan met fijngestampt ijs en giet de rest van de Crème de cassis over je cocktail.

Garnituur: schijfjes komkommer en verse bramen.

Hendrick’s Gin and Tonic

  • 5 cl Hendrick’s Gin
  • 12 tot 15 cl tonic

– Vul een glas met ijsblokjes, meng de ingrediënten erin en werk af met komkommer.

Garnituur: drie schijfjes verse komkommer.

  • Snel klaar
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Gin Tonic

  • Mag even duren
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Gin & Tonic granité

  • Mag even duren
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Krabcocktail met gin tonic-komkommer

  • Ik heb alle tijd
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Gemarineerde zalm met komkommer, dille en gin-tonic

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen