Meest recente artikelen

De gin van cocktailkoning Manuel Wouters

Lekkers van de smaakmeester onder de loep

De gin van cocktailkoning Manuel Wouters Artikel

Gin is niet van de troon te stoten in cocktailland. En dat hoeft ons niet te verbazen. Gin is een rijke alcoholische drank waarmee je voluit kunt experimenteren.
Ober, voor mij een g&t asjeblieft!

Ginofiel

Iemand die werkelijk álles afweet van het drankje, is Manuel Wouters. Een doorwinterde cocktailmaker, barkeeper én bewaarengel van alle gingeheimen.
Hij neemt ons mee op ontdekkingsreis doorheen de geschiedenis van de populaire drank in zijn boek 'It's Gin-O-clock' én bracht zelf ook een hoog aangeprezen gin op de markt: 'Spring Gin'.

De gin van cocktailkoning Manuel Wouters 1

'Spring Gin'

Waarom is dit een ware lekkernij én € 42,50 per fles waard?

Wouters gebruikte maar liefst 12 soorten kruiden en planten (botanicals) om tot het gewenste resultaat te komen. Deze viel zo in de smaak dat 's werelds beste restaurant 'Noma' in Kopenhagen het heerlijke brouwsel prompt op hun menukaart zette.

Wat is er zo speciaal aan?

De nadruk ligt op jeneverbes, kruiden en den, met een strakke en zuivere smaak. In de gin zit naast jeneverbessen ook engelwortel, korianderzaad, citroen- en sinaasappelschil, oranjebloesem, kaneel, steranijs, kardemom en zwarte peper. Manuel gebruikte ook rabarberwortel en dennenknopjes, een primeur in de ginwereld! Er bestaan slechts 900 flessen: elk stuk werd met de hand gebotteld en geëtiketteerd! De flessen zijn afgesloten met een handgeslepen glazen dop.

Hoe drink je 'm?

De 'Spring Gin' is een droge gin waar je gerust puur van kunt genieten. Of je kiest voor een mixed drink als een Negroni, of een verfrissende tonic met botanische toetsen.

Gin-tonic à la Manuel:

  • Neem een longdrinkglas en vul het met ijsblokjes om het glas af te koelen. Giet het overtollige smeltwater weg.
  • Voeg een maatje Spring Gin Original toe. Garneer met de zeste van een limoen en enkele jeneverbessen.
  • Serveer met Fentimans Tonic.

tchin tchin!

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen