Meest recente artikelen

Toppers van picknick plekjes

Haal die picknickmand maar boven!

Toppers van picknick plekjes Artikel

Picknick gepland een van de volgende weekends? Op deze plekjes is het goed toeven. Nu alleen nog een mand vullen met allerlei lekkers en je favoriete gezelschap optrommelen. Veel plezier!

In Antwerpen

Spreid je dekentje met 360° uitzicht over Antwerpen. Boven op het dak van het MAS smul je van een zelfgemaakte pastasalade with a view. Ideaal voor city girls.

Niet zo'n fan van hoogtes? Bij De Caravan aan Park Spoor Noord bestel je een royaal gevulde picknickmand. Rood-wit geblokt tafelkleedje inbegrepen!

Ook in de Kempen kun je genieten van een heerlijke picknick. Op de grens van Kalmthout, Wuustwezel en het Nederlandse Achtmaal stelt De piknikfabrik manden met kwaliteitsvolle streekproducten samen. Met specialiteiten van lokale handelaars en boerderijen.

In Limburg

Liever een natuurlijk panorama? In Connecterra in Maasmechelen kijk je je ogen uit over de verbluffende meren en heuvels. Bovendien snuif je nog wat mijngeschiedenis op, dankzij monumentale gebouwen zoals het Kolenkasteel.

In Overpelt kun je picknicken dan weer combineren met een ezelwandeling! De ezels van 't Ezelfbrugske nemen je mee op een wandeling van 2 tot 15 kilometer door Bosland, de prachtige bosgebieden van Lommel, Hechtel-Eksel en Overpelt. Tussendoor is er een uitgebreide picknickpauze met huisgebakken brood en ander lokaal lekkers voorzien.

In Vlaams-Brabant

In 2015 nog verkozen tot mooiste picknickplekje van Vlaanderen: het Silsombos in Midden-Brabant. Je luncht er tussen de orchideeën… en de reeën. Let op dat ze niet met je picknick aan de haal gaan!

In West-Vlaanderen

Ook in eigen land kun je naar de Sahara. Diep in de Westhoek word je zen tussen de duinen en de zee. Als je muisstil bent, spot je misschien nog een konikpaard.

In Kortrijk kun je bovendien terecht bij Nic & Nikki voor een ruime keuze aan picknickmanden. In juli en augustus, van woensdag tot zondag, kun je er diverse picknickmanden bestellen en afhalen. Van infused water tot prosecco. Aan jou de keuze.

In Oost-Vlaanderen

In het gloednieuwe Parkbos in en rond Gent valt van alles te beleven. Slalommen over houten knuppelpaden in het overstroomde bos, picknicken achter het kasteel Grand Noble… Heerlijk, zo'n groene oase in de stad!

Van april tot en met oktober zwiert Alix in Gent elke zondag de poort van haar prachtige stadstuin open voor een picknick in het groen. Kom tussen 11 en 12 uur je picknickmand oppikken en kies zelf waar je wilt zitten: op een dekentje in het gras, aan de tafels op het terras, in de serre…

In Brussel

Ook in hartje Brussel valt er veel groen te ontdekken. Zodra je culturele honger gestild is en je maag begint te knagen, kun je je nestelen in de tuinen van de Kunstberg, op wandelafstand van het Centraal Station. Je smult er van een heerlijke picknick met eersteklas uitzicht over de stad.

En in je picknickmand…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen