Meest recente artikelen

Eurosong party

Culinaire tour door Europa

Eurosong party Artikel

Hate it or love it maar zaterdag is het weer zover: het jaarlijkse Eurovisiesongfestival, editie 2017. Daarom maken wij samen met jou een reis door Europa en ontdekken we de lekkerste gerechten uit de landen die zaterdag in de finale staan.

Italië

Pizza, pasta, risotto, tiramisu,…: de Italiaanse keuken heeft zo veel te bieden. Wij houden het vandaag bij een simpele, maar ò zo lekkere pizza margherita. De perfecte snack om te delen met vrienden tijdens Eurosong.

Eurosong party 10

Hongarije

Lekker pittig, zo'n Hongaarse goulash! Begin er wel op tijd aan want dit stoofpotje moet even prutellen op het vuur.

Eurosong party 3

Moldavië

Typisch aan Eurosong zijn de deelnemende landen die we wel kennen, maar eigenlijk niets over weten. Zo ook Moldavië. Hun keuken heeft veel invloeden (vooral uit de Russische, Roemeense, Balkan en Mediterrane keuken). Zo ook deze placinta, die zowel populair is in Moldavië als in Roemenië. Het is een brood of pastei gevuld met kaas en kruiden.

https://www.pinterest.com/pin/425801339750010194/

Azerbeidzjan

Nog zo'n land waar we niet veel over weten. Zeker op culinair vlak. Heb jij bijvoorbeeld als eens gehoor van 'plov'? Het is een met saffraan bedekte rijst gecombineerd met verschillende kruiden en groenten en super populair in Azerbeidzjan. Hun keuken telt wel meer dan 40 verschillende plov-gerechten!

https://www.pinterest.com/pin/429741989421588696/

Portugal

Als je al in Portugal bent geweest, weet je waarschijnlijk dat sardines er erg populair zijn. Haal daarom de zon in huis met deze gemarineerde sardientjes met citroen.

Eurosong party 6

Spanje

Spanje… Dan denk je toch spontaan aan tapas en paella? Een heerlijke sangria erbij en genieten maar!

Eurosong party 8

Griekenland

Griekenland: een prachtig land met een heerlijke keuken. Deze moussaka met yoghurttopping is onze favoriet!

Eurosong party 2

Denemarken

Ook Denemarken heeft culinair heel wat te bieden. Denk bijvoorbeeld maar aan Noma, het voormalige beste restaurant ter wereld. Wij houden vooral van een lekker, Deens gebakje.

Australië

Heb jij al eens pavlova gemaakt? Deze taart, die gebaseerd is op meringue, is ontzettend populair in Australië en Nieuw-Zeeland. Het is genoemd naar de Russische balletdanseres Anna Pavlova en zou gemaakt zijn ter ere van haar tournee door Australië en Nieuw-Zeeland in de jaren '20.

Eurosong party

Kroatië

Erg populair in Kroatië zijn de punjena paprika (=gevulde paprika's). Een klassieker die wij hier ook wel kunnen pruimen!

Eurosong party 12

Polen

Borsh is een soep op basis van rode bieten die in veel Slavische veel gegeten wordt. Zo ook in Polen. Bekijk hier het recept voor onze variant met feta.

Eurosong party 11

Oekraïne

De Oekraïense keuken heeft veel Poolse en Russische invloeden. Zo is ook borsh er erg populair.

Wit-Rusland

De Wit-Russische keuken is een eenvoudige keuken. Neem nu bijvoorbeeld het populaire gerecht draniki: een aardappelpannenkoek gevuld met vlees, champignons of andere groenten. Simpel maar lekker!

Oostenrijk

Oostenrijk… dat staat voor een heerlijk stuk warme appelstrudel. Zalig met een bolletje ijs!

Eurosong party 5

Armenië

In Armenië eet men graag harissa: een pap van grof gemalen tarwe en stukjes kip.

https://www.pinterest.com/pin/534943261975224235/

Israël

Heb jij al eens gesmuld van shakshuka? Shak wat? Shakshuka! Een eenpansgerecht op basis van gepocheerde eieren in een pittige tomatensaus. Verder kan je eindeloos variëren met groenten en kruiden.

Shakshuka

Roemenië

Populair in Roemenië zijn deze sarmale: koolrolletjes gevuld met gehakt, kruiden en rijst.

https://www.pinterest.com/pin/41869471505777128/

Nederland

Een lekker stukje kaas, stamppot of schattige poffertjes? De keuken van onze noorderburen is basic, maar wel lekker!

Eurosong party 4

Frankrijk

Naast 'du pain du vin et du boursin' heeft Frankrijk nog heel wat lekkers te bieden. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijke tarte tatin, crème brûlée en bouillabaisse. Magnifique!

Eurosong party 1

Bulgarije

Hou je van koude soepen als gazpacho? Dan zal deze Bulgaarse tarator ook bij jou in de smaak vallen. Het is een frisse soep op basis van komkommer, yoghurt, look en kruiden. Lekker fris!

Zweden

Ga jij stiekem soms ook met een uitvlucht naar de IKEA, om er eigenlijk gewoon Zweedse balletjes te kunnen eten? Goed nieuws: dankzij dit recept kan je ze makkelijk zelf maken!

Eurosong party 9

België

Niets boven onze eigen bourgondische keuken. Een goed pak friet, een Brusselse wafel of  asperges op z'n Vlaams? Heerlijk!

Eurosong party 13

Duitsland

Duits bier, braad- en curryworst,… Geef ons toch maar een stuk zwartewoudtaart!

Eurosong party 14

Cyprus

De Cypriotische keuken lijkt veel op die van Griekenland maar heeft ook Europese, Afrikaanse en het Midden-Oosterse invloeden. Wij vinden deze granensalade er alvast heel lekker uitzien!

Verenigd Koninkrijk

De keuken van het Verenigd Koninkrijk staat gelijk aan comfort food. Denk bijvoorbeeld aan een uitgebreid English breakfast, Shepherd's pie of heerlijke scones.

Eurosong party 7

Noorwegen

Wie aan Noorwegen denkt, denkt waarschijnlijk aan Noorse zalm en andere heerlijke visgerechten. Maar heb jij al eens gehoord van Risgrøt, een Noorse romige pap? Het is overheerlijk!

https://www.pinterest.com/pin/129056345549444139/

Save

Save

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen