Stamppot met rauwe andijvie en spek
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Stamppot met rauwe andijvie en spek

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer ze samen met melk, boter, nootmuskaat en een flinke lepel mosterd.

  2. 2

    Bak de spekjes in een pan zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.

  3. 3

    Snij het hart van de andijvie in heel fijne reepjes en roer ze vlak voor het serveren door de puree, samen met de gebakken spekjes.

  4. 4

    Wijntip!
    Bij boerenkost hoort boerenwijn. Kies een stevige rode wijn, het liefst een die goed kruidig is en flink wat tannines heeft. Het Domaine de la Font du Roi 2014 (bij Colruyt, € 14,85) is zo’n traditioneel familiaal huis dat garant staat voor klassieke Châteauneuf. Deze wijn is dieppaars gekleurd, ruikt en smaakt naar zongerijpt fruit, peper en tijm en heeft rijpe tannines in de staart. Vandaag al te genieten en over een paar jaartjes nog steeds.
     

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer ze samen met melk, boter, nootmuskaat en een flinke lepel mosterd.

  2. 2

    Bak de spekjes in een pan zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.

  3. 3

    Snij het hart van de andijvie in heel fijne reepjes en roer ze vlak voor het serveren door de puree, samen met de gebakken spekjes.

  4. 4

    Wijntip!
    Bij boerenkost hoort boerenwijn. Kies een stevige rode wijn, het liefst een die goed kruidig is en flink wat tannines heeft. Het Domaine de la Font du Roi 2014 (bij Colruyt, € 14,85) is zo’n traditioneel familiaal huis dat garant staat voor klassieke Châteauneuf. Deze wijn is dieppaars gekleurd, ruikt en smaakt naar zongerijpt fruit, peper en tijm en heeft rijpe tannines in de staart. Vandaag al te genieten en over een paar jaartjes nog steeds.
     

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.