Recept

Appelstrudel met vanille-ijs

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Net als op skivakantie.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Week de rozijnen een halfuurtje in wat water of rum. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Doe de appelblokjes in een pan met de geweekte rozijnen, het opengesneden vanillestokje en de suiker. Breng op smaak met kaneel. Laat op een zacht vuurtje garen. Neem na zo’n 10 minuten het deksel weg en roer nog even zodat je een “droge” appelmoes krijgt. Meng het amandel-of hazelnootpoeder door de appelmoes.
     

  3. 3

    Leg een vel bakpapier op de bakplaat Rol het bladerdeeg uit en maak schuine inkepingen in de zijkanten, telkens tot ongeveer 1/3 van de breedte van het deeg. Verdeel de appelmoes over het middelste gedeelte van het vel bladerdeeg en ‘vlecht’ het deeg dicht over het appelmoes heen.

  4. 4

    Klop de eidooier los met wat water en bestrijk er de appelstrudel mee. Bak 'm 30 minuten in de oven, tot de appelstrudel goudbruin en gaar is.
     

  5. 5

    Klop de slagroom half op.

  6. 6

    Haal het gebak uit de oven en serveer meteen of laat het eerst een beetje afkoelen. Geef er een bolletje vanille-ijs bij, een lepel slagroom en bestuif met wat poedersuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Appelstrudel met vanille-ijs

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!