Meest recente artikelen

Lekkere groetjes uit Kopenhagen

Citytrip ideetje

Lekkere groetjes uit Kopenhagen Artikel

Omdat wij bij Libelle Lekker houden van lekker eten en graag een stukje van de wereld zien, verzamelen wij de beste adresjes in België en daarbuiten. Dit zijn de favoriete adressen in Kopenhagen van webredactrice Rien.

Wie aan Kopenhagen denkt, denkt waarschijnlijk aan hot dogs, Deens gebak en Smørrebrød. En toegegeven: je kan deze lekkernijen op elke straathoek van de Deense hoofdstad vinden. Maar Kopenhagen heeft nog véél meer te bieden op culinair vlak. Enkele leuke (en betaalbare!) adresjes.

Papirøen

Papirøen is een voormalige papieropslagplaats op Paper Island die uitkijkt op het Royal Danish Playhouse aan de ene kant en het Opera House aan de andere. De grote hal is nu gevuld met tientallen food trucks waar je allerlei streetfood kan kopen. Je kan je hier tegoed doen aan allerlei buitenlandse lekkernijen maar ook aan burgers, koffie en Deense specialiteiten als smørrebrod, hotdogs en Deens gebak. Een echte aanrader is de pulled duck burger van 'DUCK IT'.

The Big Apple

The Big Apple is een lunch- en koffiebar die heerlijke volkoren sandwiches, sapjes en koffie serveert. Versheid staat hier centraal: de sapjes en sandwiches worden voor je neus gemaakt met lekkere, verse ingrediënten. Probeer zeker een sandwich met hun heerlijke, huisgemaakte pesto.

Cafe Fiol

Fiol is één van de vele kleine, gezellige koffiebars in het hartje van Kopenhagen. Warm hier op bij een lekkere kop koffie en geniet hierbij van een heerlijk stuk taart.

https://www.instagram.com/p/BpuOMhxBl2C/?utm_source=ig_web_copy_link

Joe & The Juice

Wie nood heeft een een opkikker kan bij Joe & The Juice terecht voor lekkere fruit- en groentensapjes, koffie of een sandwich. Joe & The Juice is een populaire keten die je op verschillende plekken in de stad kan vinden.

Torvehallerne

De Torvehallerne bevinden zich op de Frederiksborggade, vlakbij het metrostation Nørreport. Torvehallerne is een foodmarket die bestaat uit twee grote glazen hallen. In de ene hal kan je vooral koffie, brood en gebak vinden terwijl je in de andere hal vooral terecht kan voor vlees en vis. Hoewel je in de Torvehallerne ook ingrediënten kan kopen, moet je hier niet naartoe komen voor de typische marktsfeer. Het is vooral een aangename lunchplek waar je zowel gerechtjes uit de hand kan eten of kan plaatsnemen op één van de zitjes langs het raam.

Klik hier om andere Europese foodmarkten te ontdekken. 

Meat district

Het Kødbyen district, het Meatpacking District van Kopenhagen, is minstens zo hip als dat van New York. Op dit (bijna industriële) terrein vind je hippe restaustaurants die gevestigd zijn in voormalige slachthuizen en vleesverwerkingsbedrijven. In deze leuke uitgaansbuurt kan iedereen wel iets naar zijn smaak vinden: pizza's op zuurdesembodem bij Mother, 'organic food' bij BOB – Biomio Organic Bistro, Indische gerechten bij Bollyfood…

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen