Recept

Overheerlijke zwartewoudtaart

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Verwennerij!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de bakvorm in en bestuif met bloem.

  2. 2

    Scheid de eieren. Klop de eiwitten stijf, voeg beetje bij beetje de suiker en de vanillesuiker toe terwijl je blijft kloppen. Klop de eidooiers los en meng ze door het eiwitschuim. Zeef er dan de bloem, het maïszetmeel en de cacao boven en spatel voorzichtig door het beslag. Doe het beslag in de bakvorm, strijk glad en bak 35 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer of de taart gaar is en laat afkoelen in de vorm. Ontvorm en laat een nachtje afkoelen.

  3. 3

    Snij de taartbodem twee keer door (je hebt 3 lagen taart nodig). Besprenkel 2 lagen met kirsch.

  4. 4

    Laat de krieken uitlekken en vang het sap op. Doe 4 el (60 ml) sap in een pannetje met de vanillesuiker en breng aan de kook. Los het maïszetmeel op in de rest van het (koude) sap en meng met het kokende sap. Laat al roerend indikken. Haal van het vuur en meng de krieken door de stroop. Hou er enkele apart voor de afwerking. Klop de slagroom stijf met de poedersuiker.

  5. 5

    Verdeel de krieken over de onderste laag taart. Verdeel er 1/4 van de slagroom over en strijk glad. Leg er een tweede laag taart op en bestrijk met 1/2 van de resterende slagroom. Leg er de derde laag taart op en werk de bovenkant en de zijkanten af met de rest van de slagroom. Versier de taart met chocoladeschilfers, de apart gehouden krieken en de cocktailkersen. Serveer goed gekoeld.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Overheerlijke zwartewoudtaart

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!