Meest recente artikelen

Perfecte pasta maak je zo

DIY

 • Deel dit artikel:
Perfecte pasta maak je zo Artikel

Zelf pasta maken moeilijk? Niet met onze tips!

 1. Gebruik ‘semola rimacinata di grano duro’ als basis. Che cosa? Hard tarwegriesmeel: een gelig meel dat korrelig aanvoelt en 100% geschikt is voor het maken van verse pasta en pizzadeeg.
 2. Reken 100 gram bloem per ei. Voor vier personen reken je 300 gram bloem en 3 eieren, wat ongeveer 400 gram verse pasta oplevert.
 3. Kneed de bloem met de eieren kort en krachtig door: 10 minuten volstaan als je het met de hand doet. Stop als het deeg elastisch en glad aanvoelt.
 4. Is het deeg te plakkerig? Kneed er dan nog wat bloem door.
 5. Is het deeg te droog? Kneed er dan een scheutje water door.
 6. Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast voor je het gaat verwerken, zodat de gluten die je tijdens het kneden hebt geactiveerd weer tot rust komen. Verpak het deeg eerst in plasticfolie, want anders droogt het uit.
 7. Rol je pastadeeg uit met een deegroller of een pastamachine. Die machine is niet duur en extra handig, omdat je de pastavellen dunner en dunner kan rollen terwijl je de breedte perfect kan instellen.
 8. Pasta zet uit tijdens het koken. Draai je vellen dus dun genoeg en kook je pasta gaar in een ruime pan.
 9. Een kooktijd van 2 à 3 minuten is voldoende. Als je pasta naar boven drijft, is ‘ie beetgaar.
 10. Giet je verse pasta niet té zorgvuldig af. Met een beetje aanhangend water en nog een scheutje olijfolie erdoor vermijd je dat hij gaat plakken.
 • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen