Recept

Crème brûlée

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Romig dessert

bereiding
  1. 1

    Klop de eidooiers met de suiker schuimig. Doe er de room bij. Snij het vanillestokje overlangs open. Schraap het merg bij het mengsel. Doe er ook het vanillestokje en het takje citroentijm bij. Verwarm al roerend 10 minuten, tot de crème een temperatuur van 70°C bereikt.

  2. 2

    Verwijder de citroentijm en het vanillestokje. Verwarm opnieuw tot 85°C. Verdeel het mengsel over schaaltjes en laat afkoelen. Zet nog minstens ½ uur in de koelkast.

  3. 3

    Pers 1 sinaasappel. Schil 1 sinaasappel tot op het vruchtvlees, snij de partjes tussen de vliesjes uit en snij ze in stukjes. Vang uitlopend sap op en breng het samen met het geperste sap, de stukjes sinaasappel en een snuifje poedersuiker aan de kook. Laat even inkoken.

  4. 4

    Bestrooi de pudding met poedersuiker en karameliseer met een brandertje (of zet even onder de gloeiend hete ovengrill). Werk af met de sinaasappelsaus en een blaadje munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Crème brûlée

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!