Schelvis met peterseliekaaskorst, spruitjespuree en spekjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Schelvis met peterseliekaaskorst, spruitjespuree en spekjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk winters visgerechtje.

bereiding
  1. 1

    Snij de kaas in blokjes. Doe met de peterselie en de zonnebloempitten in de keukenrobot. Voeg 1 el boter toe, kruid met peper en mix. Beleg de visfilets met dit kaasmengsel.

  2. 2

    Schil de aardappelen en kook ze gaar. Kook de spruitjes in 10 minuten gaar. Giet af en laat schrikken onder ijskoud water.

  3. 3

    Smelt wat boter in een grote pan en doe de spruiten, de aardappelen en de melk erbij. Pureer en kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  4. 4

    Snij het spek in blokjes en bak ze zonder vetstof. Schep door de spruitjespuree.

  5. 5

    Verwarm de ovengrill voor. Bak de vis 4 minuten op het vel in olijfolie. Leg in een ovenschaal en schuif nog enkele minuten onder de grill.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snij de kaas in blokjes. Doe met de peterselie en de zonnebloempitten in de keukenrobot. Voeg 1 el boter toe, kruid met peper en mix. Beleg de visfilets met dit kaasmengsel.

  2. 2

    Schil de aardappelen en kook ze gaar. Kook de spruitjes in 10 minuten gaar. Giet af en laat schrikken onder ijskoud water.

  3. 3

    Smelt wat boter in een grote pan en doe de spruiten, de aardappelen en de melk erbij. Pureer en kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  4. 4

    Snij het spek in blokjes en bak ze zonder vetstof. Schep door de spruitjespuree.

  5. 5

    Verwarm de ovengrill voor. Bak de vis 4 minuten op het vel in olijfolie. Leg in een ovenschaal en schuif nog enkele minuten onder de grill.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.