Meest recente artikelen

Zo maak je je eigen amandelmelk

Amandelmelk goed voor elk

  • Deel dit artikel:
Zo maak je je eigen amandelmelk How to's

Heerlijke amandelmelk! Het is een fantastisch alternatief voor gewone melk, ontzettend gezond én makkelijk om zelf te maken!

Allergenen

Amandelmelk bevat geen gluten, lactose en cholesterol. Het heeft wel dezelfde consistentie als koemelk en ‘t is er een prima alternatief voor. Perfect dus voor mensen met allergieën en intoleranties.

Voordelen

  • Het is rijk aan vitaminen, mineralen en antioxidanten als vitamine E, D, B2 en A, calcium, ijzer, magnesium en kalium, proteïne en omega 6.
  • Het bevat weinig calorieën.
  • Het verhoogt het goede cholesterol (HDL) en verlaagt het slechte cholesterol (LDL). Amandelmelk verlaagt het cholesterolgehalte zelfs twee keer zo sterk als olijfolie. Ideaal dus voor mensen met te hoge cholesterol.
  • Het is licht verteerbaar.
  • Het bevat veel oplosbare en onoplosbare vezels.

Nadelen

  • Als je last hebt van een traagwerkende schildklier kan je amandelmelk beter vermijden.
  • Als je amandelmelk in de winkel koopt, is hier vaak veel suiker aan toegevoegd. Lees de etiketten dus goed of maak je eigen amandelmelk.
  • Amandelmelk is niet geschikt voor baby’s, want het bevat niet alle voeding die hij of zij nodig heeft. Als je je baby toch amandelmelk geeft in plaats van borstmelk of babyvoeding, loopt hij of zij het risico op uitdroging.

Zo maak je het zelf

Waarom amandelmelk in de winkel kopen als je hem makkelijk zelf kunt maken? In deze video tonen we jou hoe het moet.

Trouwens: ook van andere noten kun je heerlijke melk maken. Heb je ‘t bijvoorbeeld al eens geprobeerd met walnoten? Volg dit stappenplan, en het kan niet misgaan:
  1. Week 100 g noten een nacht in een grote kom met koud water.
  2. Giet het water weg en knijp de noten uit in een neteldoek.
  3. Doe samen met 450 ml warm water in een blender. (Voeg eventueel ook nog 1 el lijnzaad toe om de melk in te dikken.)
  4. Blend een aantal minuten stevig.
  5. Giet het mengsel door een neteldoek. Laat goed uitlekken en knijp nog eens.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen