Scampi's diabolique met witte wijn
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Scampi's diabolique met witte wijn

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hou jij ook zo van deze scampi-klassieker? Heerlijk!

bereiding
  1. 1

    Pel de scampi’s, laat het staartje eraan. Maak ze schoon.

  2. 2

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de wortel, snij ‘m in stukjes. Snij de paprika in blokjes. Snipper het chili- pepertje fijn. Snipper de dragon.

  3. 3

    Verwarm de olijfolie in een sauspan. Bak de scampi’s 2 à 3 minuten aan elke kant. Haal uit de pan en hou warm. Voeg de ui, knoflook, wortel en paprika toe. Stoof glazig. Blus met de wijn en visfumet en breng aan de kook.

  4. 4

    Voeg het chilipepertje, de tomatenpuree, tomatenblokjes en room toe, laat kort inkoken. Kruid met suiker, peper en zout.

  5. 5

    Doe de scampi’s terug bij de saus en laat nog even heel kort doorwarmen. Werk af met dragon.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel de scampi’s, laat het staartje eraan. Maak ze schoon.

  2. 2

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de wortel, snij ‘m in stukjes. Snij de paprika in blokjes. Snipper het chili- pepertje fijn. Snipper de dragon.

  3. 3

    Verwarm de olijfolie in een sauspan. Bak de scampi’s 2 à 3 minuten aan elke kant. Haal uit de pan en hou warm. Voeg de ui, knoflook, wortel en paprika toe. Stoof glazig. Blus met de wijn en visfumet en breng aan de kook.

  4. 4

    Voeg het chilipepertje, de tomatenpuree, tomatenblokjes en room toe, laat kort inkoken. Kruid met suiker, peper en zout.

  5. 5

    Doe de scampi’s terug bij de saus en laat nog even heel kort doorwarmen. Werk af met dragon.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.