Meest recente artikelen

S.O.S schaaldieren

  • Deel dit artikel:
S.O.S schaaldieren Artikel

Op je boodschappenlijstje staan scampi's, maar dan kom je in de winkel en daar ligt een overweldigende aanbod aan gamba's, langoustines, garnalen... Wat moet je kiezen? Klinkt deze vervelende situatie je bekend in de oren? Met dit handige lijstje of dit praktische blad met afbeeldingen maak jij straks een vastberaden keuze.

  • Scampi

Reuzendiepzeegarnalen met het kopje eraf, noemen wij in België scampi’s. Rauw hebben ze een grijzige kleur, maar als je ze bakt, krijgen ze een roze kleur (foto).

>> Enkele recepten

>> 21 onweerstaanbare scampi-recepten

  • Gamba

Reuzendiepzeegarnalen waar het kopje nog aan is, noemen wij gamba’s.

>> Enkele recepten

  • Langoustine

Dit zijn kleine, smalle kreeftjes met lange scharen. Ze worden vaak als garnituur gebruikt.

>> Enkele recepten

  • Grijze garnaal of Noordzeegarnaal

Deze hebben een grijzige roze kleur en zijn in België de bekendste.

>> Enkele recepten

  • Roze garnaal

Deze koop je vaak in de winkel wanneer ze al gekookt zijn en dan hebben ze een intens roze kleur.

>> Enkele recepten

  • Langoest

Dit beestje behoort ook tot de kreeftachtigen. Maar hoewel je misschien zou denken dat alle kreeften scharen hebben, vormt de langoest de uitzondering.

>> Enkele recepten

  • Rivierkreeft

Dit zijn kleine zoetwaterkreeftjes met scharen.

>> Enkele recepten

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen