Recepten voor pulled pork & co.
Want heb je het al eens geprobeerd met zalm, kip, fazant, rund of paddenstoelen?
Het broodje pulled pork is een klassieker, maar je kunt nog veel meer lekkers in draadjes trekken. Wat denk je van deze originele ‘pulled’ suggesties met vlees, vis en groenten?
De perfecte ‘pulled’-ervaring
- Kies een stuk vlees dat veel vet bevat, zoals de procureur (het braadstuk uit de nek van het varken). Wil je vis, ga dan best voor een vettere soort, zoals zalm. Voor een veggie versie neem je groenten met structuur, die veel smaken kunnen opnemen.
- Hou de kruiding simpel: mix zeker niet te veel verschillende specerijen.
- Heb geduld! Zeker vlees moet je lang en op lage temperatuur garen.
- Haal het vlees of de vis met een vork uit elkaar en snij ze niet in stukken met een mes. Het heet niet voor niet ‘pulled’, en niet ‘chopped’.
Lees ook …
- Stoofpotje in de slowcooker? Zo lang duurt de bereidingstijd…
- Slanke recepten met kip: 8 toppers om bij je favorieten te bewaren
- 10 recepten voor als je extra veel tijd hebt om te koken
- Winterbarbecue met Wim Ballieu
- Sandra kookt met de airfryer