Recept

Pulled pork met broccoli en paprika

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Let op: het vlees voor deze heerlijke pulled pork moet 4 uur in de oven.

Voor pulled pork heb je vlees nodig dat vet bevat. De laagjes vet zorgen ervoor dat het vlees mals en sappig wordt tijdens het garen.

Varkensspiering is budgetvriendelijk en ideaal voor pulled pork. Ook varkensschouder leent zich goed voor deze bereiding. Wil je graag pulled lam maken, dan kies je het best voor lamsschouder.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 150°C. Meng het uienpoeder, het knoflook-poeder, de cayennepeper, het paprikapoeder, de kurkuma, de bruine suiker en het zout. Kruid het vlees met deze kruidenmengeling zodat het helemaal bedekt is.

  2. 2

    Verhit wat boter in een pan. Bak het vlees bruin aan alle kanten en leg het in een ingevette ovenschaal. Giet het bier over het vlees en dek de schotel af met aluminiumfolie. Zet het 4 uur in de oven.

  3. 3

    Controleer of het vlees gaar is: het moet uit elkaar vallen. Trek het vlees uit elkaar met twee vorken. Zeef de vrijgekomen jus en hou hem apart.

  4. 4

    Verdeel de broccoli in hapklare roosjes. Snij de paprika’s in reepjes. Pel en snipper de knoflook. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in schuine ringen. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  5. 5

    Verhit de arachideolie en de sesamolie in een wok. Roerbak de broccoli en de paprika. Voeg de knoflook toe. Zodra de groenten beetgaar zijn, voeg je het draadjesvlees toe. Voeg dan de sojasaus, de rijstazijn, de honing, de gember en de chilivlokken toe en roerbak verder. Voeg jus van het vlees toe tot het gerecht sappig genoeg is. Serveer het met de rijst en werk af met de lente-ui.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pulled pork met broccoli en paprika

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!