Recept

Pittige pulled-zalmburger

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pulled vis met pit! Je vindt harissa in de supermarkt, maar je kunt dit pittige sausje ook zelf maken.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Meng het gerookt paprikapoeder en 1 eetlepel olijfolie onder de harissapasta en kruid met peper en zout. Wrijf de zalmfilet aan beide kanten in met deze rub. Leg de zalm op een met bak-papier beklede bakplaat, dek hem af met een tweede laag bakpapier en bak de vis 15 minuten in de oven. Verwijder het bakpapier en bak hem nog 5 minuten. Trek de zalmfilet in repen.

  2. 2

    Spoel de komkommer en de radijzen en snij ze in plakjes. Spoel en droog de sla. Meng de gehakte verse kruiden onder de zalmrepen.

  3. 3

    Maak de dressing. Meng het citroensap met de mosterd en de honing, voeg de mayonaise toe en roer tot een dressing. Breng hem op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Halveer de broodjes en gril ze kort op de snijkanten. Verdeel de sla over de broodjes, leg er de komkommer en de radijsjes op, verdeel er de pulled salmon over en eindig met de dressing. Serveer de burgers meteen.

  5. 5

    Maak de harissa: maak de paprika, de chilipepers, de knoflook en de uien schoon en rooster ze 20 minuten in de oven op 200°C. Rooster het komijn- en korianderzaad in een pan zonder vetstof. Mix de groenten met het tomatenconcentraat en de kruiden fijn in de blender. Leng de saus aan met olijfolie en breng ze op smaak met geraspte citroenschil, citroensap en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pittige pulled-zalmburger

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!