Recept

Pitaflapjes met pulled zalm en rodebietslaatje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wil je snel en gezond koken? Probeer dan zeker deze pitabroodjes met zalm eens uit. Wedden dat ze in de smaak vallen bij al je huisgenoten?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C. Schil en rasp de gember. Verwarm de sojasaus samen met de honing, de rijstazijn en de gember in een steelpannetje en laat even indikken tot een stroperige marinade. Leg de zalm op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk hem met de marinade.

  2. 2

    Bak de zalm 10 minuten in de oven, bestrijk hem nog eens met de marinade en bak hem opnieuw 10 minuten in de oven. Neem de zalm uit de oven en laat even afkoelen. Trek de zalm nadien met je vork in stukjes.

  3. 3

    Schil en rasp de wortelen en de rode bieten. Meng ze met de peterselie, een scheutje wittewijnazijn, peper en zout. Meng de yoghurt met de tahin, de honing, de koriander, de geraspte citroenschil en het citroensap tot een gladde dressing en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Verwarm de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vul ze met het rodebietenslaatje, de stukjes zalm en lepel er het sausje bij. Werk af met de extra peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!