Recept

Pulled paddenstoelen met guacamole en nacho’s

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met deze gemakkelijke vegetarische basis kun je alle kanten uit. Serveer de paddenstoelen bijvoorbeeld tussen een hamburgerbroodje of vul er wraps of taco’s mee. Voor een low carb-versie steek je de vulling in een blaadje sla of spitskool.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de oesterzwammen in repen. Pel de sjalot en snij ook die in repen. Meng de oesterzwammen met de sjalot en de wortelen in een grote kom. Meng in een ander kommetje het knoflookpoeder, het uienpoeder, het gerookt paprikapoeder, de cayennepeper, de worcestershiresaus, de balsamicoazijn, de bruine suiker, de sesamolie en de ketchup tot een smeuïg sausje.

  2. 2

    Lepel de saus over de groenten en hussel ze goed door elkaar. Spreid de groenten uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Gaar ze 15 minuten in de oven en schep ze regelmatig om.

  3. 3

    Bereid intussen de rest van de topping. Pers het sap uit de limoen. Spoel de maïs en laat hem uitlekken. Maak het lente-uitje schoon en snij het in ringen. Snipper de koriander. Maak de chilipeper schoon en snij hem in ringen.

  4. 4

    Halveer de avocado, plet het vruchtvlees en meng er het limoensap, de ringetjes chili en de gesnipperde koriander onder. Breng de guacamole op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Verdeel de warme paddenstoelen over een serveerkommetje en strooi er de cheddar over. Lepel er de guacamole bij en werk het gerecht af met de lente-ui, de maïs en de nacho’s.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pulled paddenstoelen met guacamole en nacho’s

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!