Recept

Gepofte aardappelen met koolsla en pulled chicken

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit verrassende gerechtje maak je al voor minder dan 4 euro per persoon!

Tip

Zo’n grote rode- of witte kool eet je vaak niet in één keer op. Je kunt steeds een extra portie koolsla maken om mee te nemen naar het werk, of stoof de rest van de kool en vries in porties in.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Kruid de aardappelen met zout en bestrijk ze met olijfolie. Wikkel elke aardappel, samen met een teentje gepelde knoflook, in aluminiumfolie. Leg ze 45 minuten tot 1 uur in de oven.

  2. 2

    Pel de ui en snij in ringen. Bak glazig in boter. Schep uit de pan. Kruid de kippendijen met peper en zout en bak ze in dezelfde pan rondom goudbruin.

  3. 3

    Doe er de uienringen en de barbecuesaus bij, zet het vuur zachter en laat 1 uur met het deksel op de pan sudderen. Schep halverwege om.

  4. 4

    Meng in een kom de rode kool met de witte kool, de wortelen en de peterselie. Schep er de mayonaise, de plattekaas en het citroensap door. Meng goed. Breng op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Trek met twee vorken het vlees van de kip. Snij de gepofte aardappelen open en maak met een vork het aardappelkruim wat los. Schep er een flinke lepel koolsla en pulled chicken op en werk af met een blaadje peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gepofte aardappelen met koolsla en pulled chicken

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!