Tomatentaart met rucola-pesto en mozzarella
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Tomatentaart met rucola-pesto en mozzarella

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak eerst de pesto: doe de rucola, de geraspte Parmezaanse kaas, de pijnboompitten, de knoflook, het citroensap, de olijfolie, peper en zout in de blender en hak tot een pesto. Voeg eventueel extra olijfolie toe. 

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de tomaten en mozzarella in dunne schijven en laat uitlekken op keukenpapier. Bekleed de taartvorm met het bladerdeeg, bestrijk de bodem met laagje pesto. Schik de tomaten en mozzarella op de taart. Bestrijk met extra pesto en kruid met peper. 

  3. 3

    Bestrijk de zijkanten van de taartdeeg met geklutste eierdooier. Bak in de oven gedurende 30 à 45 minuten. Garneer met wat rucola.
    Tip: zet de ovendeur op een kier om het vocht te laten ontsnappen, steek een houten lepel tussen de deur.
     

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak eerst de pesto: doe de rucola, de geraspte Parmezaanse kaas, de pijnboompitten, de knoflook, het citroensap, de olijfolie, peper en zout in de blender en hak tot een pesto. Voeg eventueel extra olijfolie toe. 

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de tomaten en mozzarella in dunne schijven en laat uitlekken op keukenpapier. Bekleed de taartvorm met het bladerdeeg, bestrijk de bodem met laagje pesto. Schik de tomaten en mozzarella op de taart. Bestrijk met extra pesto en kruid met peper. 

  3. 3

    Bestrijk de zijkanten van de taartdeeg met geklutste eierdooier. Bak in de oven gedurende 30 à 45 minuten. Garneer met wat rucola.
    Tip: zet de ovendeur op een kier om het vocht te laten ontsnappen, steek een houten lepel tussen de deur.
     

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.