Recept

Oosterse tomatenchutney met gegrilde kip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak de chutney: pel en ontpit de tomaten en snij ze in blokjes. Snipper de sjalotten, de knoflook en het pepertje fijn. 

  2. 2

    Stoof de sjalotten, de knoflook, het pepertje, en de gember in een scheut olijfolie. Kruid met garam massala. Voeg de tomatenblokjes toe en doe de suiker en een scheut rodewijnazijn erbij. Laat 20 min. zachtjes stoven. 

  3. 3

    Gril de kipfilet. Kruid met paprikapoeder, korianderpoeder, komijn, peper en zout. 

  4. 4

    Kook de rijst gaar en meng met de rasp van een halve limoen. Kruid met peper, zout en wat fijngesneden koriander. Rooster de naanbroden kort in de oven. 

  5. 5

    Serveer de chutney bij de kip en rijst. Lekker met naanbrood en partje limoen. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Oosterse tomatenchutney met gegrilde kip
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Maak de chutney: pel en ontpit de tomaten en snij ze in blokjes. Snipper de sjalotten, de knoflook en het pepertje fijn. 

  2. 2

    Stoof de sjalotten, de knoflook, het pepertje, en de gember in een scheut olijfolie. Kruid met garam massala. Voeg de tomatenblokjes toe en doe de suiker en een scheut rodewijnazijn erbij. Laat 20 min. zachtjes stoven. 

  3. 3

    Gril de kipfilet. Kruid met paprikapoeder, korianderpoeder, komijn, peper en zout. 

  4. 4

    Kook de rijst gaar en meng met de rasp van een halve limoen. Kruid met peper, zout en wat fijngesneden koriander. Rooster de naanbroden kort in de oven. 

  5. 5

    Serveer de chutney bij de kip en rijst. Lekker met naanbrood en partje limoen. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!