Oosterse tomatenchutney met gegrilde kip

Zo maak je ‘t
  1. Maak de chutney: pel en ontpit de tomaten en snij ze in blokjes. Snipper de sjalotten, de knoflook en het pepertje fijn. 

  2. Stoof de sjalotten, de knoflook, het pepertje, en de gember in een scheut olijfolie. Kruid met garam massala. Voeg de tomatenblokjes toe en doe de suiker en een scheut rodewijnazijn erbij. Laat 20 min. zachtjes stoven. 

  3. Gril de kipfilet. Kruid met paprikapoeder, korianderpoeder, komijn, peper en zout. 

  4. Kook de rijst gaar en meng met de rasp van een halve limoen. Kruid met peper, zout en wat fijngesneden koriander. Rooster de naanbroden kort in de oven. 

  5. Serveer de chutney bij de kip en rijst. Lekker met naanbrood en partje limoen. 

Of toch iets anders?

  • Minder dan 30 minuten
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Oosterse kip

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Duur
  • Makkelijk

Oosterse zalm

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Oosterse slakuipjes