Meest recente artikelen

Vakantieland: Portugese smaken

  • Deel dit artikel:
Vakantieland: Portugese smaken Artikel

Portugal staat bekend om zijn rijke, vullende en smaakvolle gerechten. Welke wil jij zeker proberen tijdens je vakantie in Portugal?

Portugese keuken

Een Portugese menukaart zonder gedroogde, gezoute kabeljauw zal je amper tegenkomen. Je kan het terugvinden onder de naam bacalhau. Ook verse sardines zijn heel populair, vooral gegrild als sardinhas assads.

Cozido is een Portugese stoofpot met vlees en groenten die erg verschilt van regio tot regio. Van Caldo Verde heb je waarschijnlijk wel al gehoord? Het is een soep van aardappelpuree, boerenkool en chorizo.

Een typisch Portugees dessert is Arroz Doce. Het is een rijstpudding die je met Kerst in alle Portugese huiskamers terugvindt.

Ontbijt en lunch

Iets minder bekend is wat de Portugezen als ontbijt benutten. Ze kiezen voor vers brood met boter, ham, kaas of confituur. Maar ook plaatselijke patisserie en ontbijtgranen zijn geliefd.

Brood wordt ook vaak bij de lunch, en zelfs het avondmaal gegeten. Portugezen kiezen liefst voor makkelijk te maken recepten en gebruiken daarbij veel kriuden en specerijen.

Ze koken steeds erg veel. Gasten zijn dus altijd welkom!

Zelf aan de slag

Wil je Portugal naar je eigen keuken halen? Kies dan bijvoorbeeld voor rundertournedos met wijnsaus. Of verwerk de nationale drank Port in het gerecht zoals bij haasmedaillon met witloof en portosaus. In desserts worden vaak amandelen, kaneel en honing gebruikt zoals bij deze gegrilde perziken,

Benieuwd naar de Marokkaanse keuken?

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen