Meest recente artikelen

Allemaal naar Málaga!

Genieten aan de Costa del Sol

  • Deel dit artikel:
Allemaal naar Málaga! Artikel

Málaga staat al jaren op het must-visit-lijstje van zon- én cultuurliefhebbers... Maar wat kun je er ook goed eten! Redactrice Sofie neemt je mee op culinair sleeptouw.

Allemaal naar Málaga! 1 Allemaal naar Málaga! 3

Wat is er te zien?

Allemaal naar Málaga! 9 Allemaal naar Málaga! 2

Waar kun je lekker eten en drinken?

José Carlos García (JCG)* in de mondaine jachthaven. Alleen al voor het decor zou je hier moeten komen: de muren van het restaurant zijn binnen en buiten één grote, groene hangende tuin. We proefden er onder meer scheermessen, espeto de sardinas en ajo blanco – een van de drie traditionele koude soepen van Andalusië, samen met gazpacho en salmorejo.
Restaurante JCG, Pza. de la Capilla, Puerto de Málaga, 29001 Málaga. Tel. +34 952 003 588

La Malagueña is hét adres voor een typisch Spaans ontbijt van churros, of liever: tejeringos, zoals ze hier heten. Bestel er een dikke chocolademelk bij om ze in te doppen.
Churrería La Malagueña, Sebastián Souvirón, 6 (junto Plaza de Félix Sáenz), 29005 Málaga. Tel. +34 952 223 217

La Recova. Bij dit brocantewinkeltje-slash-eetadresje proef je vermout, maar ook tostada met smeersels zoals chicharrón (een mengsel van smout en heel fijne stukjes gebakken spek), sobrassada (zachte paprikaworst) en zurrapa (iets wat lijkt op rillettes). Je zit er tussen oude vogelkooien, manden, glaswerk en servies.
La Recova, Pje Ntra. Sra. de los Dolores de San Juan, 5, 29005 Málaga. Tel. +34 952 21 67 94

La Antigua Casa de Guardia is een drinklokaal waar Málagawijnen van het vat worden geserveerd, uit de eigen bodega. De zaak bestaat al van in 1840 en is nog geen beetje veranderd. Iedereen staat recht aan de toog, bestelt z’n drankje en praat om ter luidst. Hou je van zoet, proef dan de pajarete, een zoete likeurwijn van hier.
La Antigua Casa de Guardia, Alameda Principal 18, 29005 Málaga. Tel. +34 952 21 46 80.

El Pimpi. Vraag aan iemand die in Málaga geweest is waar je moet gaan eten, en ze sturen je hiernaartoe. Geen wonder: deze tapabar is misschien wel de oudste van de stad. Veel bekende mensen gingen je hier voor en lieten hun handtekening achter op een van de wijnvaten. Kies liefst voor een tafeltje binnen: dat heeft zoveel meer sfeer dan op het terras. Al kun je daar met een beetje geluk misschien buurman Antonia Banderas zien voorbijwandelen…
Bodegas El Pimpi, Calle Granada 62 y Calle Alcazabilla, 29015 Málaga. Tel. +34 952 228 990.

Taverna Uvedoble combineert de gezellige drukte van een echte tapabar met verfijnde gerechtjes. De fideos negros – vermicelli bereid in inkt, met gebakken inktvisjes en aioli erbij – zijn een absolute aanrader.
Taverna Uvedoble, Calle Císter 15, 29015 Málaga. Tel. +34 951 248 478

Sollo*, het restaurant van chef Diego Gallegos in Benalmádena. Diego’s specialiteit is zoetwatervis. Hij kweekt ze zelf! Wij aten er piranha, steur, paling, forel… Wij genoten er van een degustatiediner van 19 gangen, het ene gerechtje nog verfijnder dan het andere. Zo’n menu kost € 100/persoon – niet goedkoop, maar wel de moeite.
Sollo Restaurante, Urbanización Reserva del Higuerón, Av. del Higuerón, 48, 29640 Benalmádena. Tel. +34 951 385 622

Restaurante Arte de Cozina in Antequera, voor streekgerechten. Wij aten er porra, een soort dikke saus of crème die traditioneel op brood gegeten wordt. Ook de manteca de cerdo is een aanrader: varkensvlees dat in smout bewaard is en zo zacht is, dat je het bijna kunt opzuigen.
Restaurante Arte de Cozina, C/Calzada 29,  29200 Antequera. Tel. +34 952 840 014

La Antequerana voor een stukje gebak, koekjes of andere zoete lekkernijen zoals turrón (noga). De zaak bestaat al 125 jaar.
La Antequerana, C/Merecillas 16, 29200 Antequera. Tel. +34 952 733 548

Op het strand! Eenvoudig maar oh zo lekker zijn espetos de sardinas. Daarvoor ga je het best naar een vissersdorpje aan de rand van Málaga, zoals Pedregalejo of El Palo. Bij verschillende chiringuitos of strandbarretjes zie je metalen bootjes waar vis wordt gegrild op spiesjes. Een prachtig gezicht als de zon onder gaat, en heerlijk!

Allemaal naar Málaga! 5  Allemaal naar Málaga! 4

Hier koop je lekkere souvenirs

La Mallorquina. Dé delicatessenwinkel in town en echt zo’n winkeltje dat van onder tot boven volgestouwd is met de lekkerste dingen. Proef zeker de jamón Iberico gemaakt van varkens die gevoed zijn met kastanjes in plaats van eikels. Heerlijk!
La Mallorquina, Calle Sagasta, 3, 29005 Málaga. Tel. +34 952 21 33 52

View this post on Instagram

Bienvenido a Màlaga!

A post shared by 🎅🇪🇸🇷🇺 (@philipp_gontar) on

Mercado Central de Atarazanas. Een lust voor het oog! Je ziet er visverkopers die eruitzien alsof ze van een piratenschip komen, amandelverkoopsters die graag laten proeven, grote bergen manteca gekleurd met chorizo en echte megatomaten die minstens een kilogram per stuk wegen.
Mercado Central de Atarazanas, open van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 14 uur. Calle Atarazanas, 10, 29005 Málaga.

Bij Finca La Torre wordt superlekkere olijfolie gemaakt. Het Spaanse Ministerie van Landbouw riep de olie van Finca La Torre uit tot de beste olie van Spanje!
Finca La Torre, Camino Finca La Torre S/N, 29540 Bobadilla. Tel. +34 952 111 619

Málaga praktisch

  • Málaga ligt op 2.45 u. vliegen van Brussel. Met Brussels Airlines vlieg er er al vanaf € 39 (enkele reis) naartoe.
  • Wij bezochten Málaga naar aanleiding van het Málaga Gastronomy Festival, een jaarlijks festival dat plaatsvindt eind april-begin mei. Overal in de stad bieden restaurants speciale menu’s aan, en op de Plaza de la Marina vindt een streetfood festival plaats met tastings, workshops, kookdemo’s etc.
  • Voor meer info: www.tourspain.es, www.spain.info, www.malagaturismo.com

Heb je zelf nog meer tips voor een trip naar Málaga? Deel ze in de comments onder dit artikel.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.