Meest recente artikelen

Weetje: wie was Suzette van de crêpes Suzette eigenlijk?

De vrouw achter de pannenkoek

Weetje: wie was Suzette van de crêpes Suzette eigenlijk? Artikel

Nee, crêpes Suzette werden niet uitgevonden door Suzette ... maar ze werden hoogstwaarschijnlijk wél naar haar vernoemd. Benieuwd wie deze mysterieuze vrouw was?

Verschillende mogelijkheden

Over het ontstaan van deze culinaire klassieker doen meerdere verhalen de ronde. Een vaak voorkomende uitleg is dat een Franse kok genaamd Auguste Escoffier 'Suzette'-boter (boter gemengd met suiker, Grand Marnier, sinaasappel en citroen) toevoegde aan het basisrecept voor pannenkoeken. Nog een mogelijke verklaring is dat ze genoemd zouden zijn naar de Franse actrice Suzanne Reichenberg.

Wij houden meer van dit verhaal: een onhandige volgeling van August Escoffier, Henri Charpentier, overgoot in 1896 de pannenkoeken die bedoeld waren voor de prins van Wales met cognac. Toen hij ze daarna per ongeluk in brand stak, vreesde hij voor zijn job. De prins proefde echter van het dessert en vond het overheerlijk! Henri was gecharmeerd en vroeg of hij het dessert naar de prins mocht noemen. Die wilde liever dat de pannenkoek naar Suzette werd genoemd, naar de vrouw die op dat moment bij hem was. Romantisch, niet?

De perfecte crêpes Suzette: onze tips

  • Kies voor onbehandelde sinaasappels; je gebruikt immers ook de schil in dit recept.
  • Chique partjes snijden, dat doe je 'à vif'. Wat dat precies inhoudt, lees je in dit artikel.
  • Je kunt ook een non-alcoholische versie maken: laat dan gewoon sinaasappelsap inkoken met wat suiker en vanille.
  • Geen al te grote Grand Marnierfan? Probeer het eens met triple sec of Cointreau.

Geïnspireerd? Maak ze eens zelf!

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen