Crêpes Suzette
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Crêpes Suzette

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:


bereiding
  1. 1

    Doe de bloem in een mengkom. Voeg er 20 g suiker, de eieren, de vanillesuiker en de melk aan toe. Roer met een garde tot een glad beslag.

  2. 2

    Laat een klontje boter smelten in een pan, schep er een pollepel van het beslag in en bak de pannenkoeken aan beide kanten goudbruin. Vouw ze in vier.

  3. 3

    Breng het sinaasappelsap, samen met de rest van de suiker aan de kook. Laat 10 minuten sudderen tot er een stroop ontstaat.

  4. 4

    Leg de gevouwen pannenkoeken in de stroop tot ze helemaal ondergedompeld zijn. Leg ze dan op een bord samen met de sinaasappelplakken. Werk af met de geraspte sinaasappelschil.

  5. 5

    Zet de dampkap uit. Warm de cointreau lichtjes op in een andere pan en flambeer. Schenk de cointreau over de pannenkoeken en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Doe de bloem in een mengkom. Voeg er 20 g suiker, de eieren, de vanillesuiker en de melk aan toe. Roer met een garde tot een glad beslag.

  2. 2

    Laat een klontje boter smelten in een pan, schep er een pollepel van het beslag in en bak de pannenkoeken aan beide kanten goudbruin. Vouw ze in vier.

  3. 3

    Breng het sinaasappelsap, samen met de rest van de suiker aan de kook. Laat 10 minuten sudderen tot er een stroop ontstaat.

  4. 4

    Leg de gevouwen pannenkoeken in de stroop tot ze helemaal ondergedompeld zijn. Leg ze dan op een bord samen met de sinaasappelplakken. Werk af met de geraspte sinaasappelschil.

  5. 5

    Zet de dampkap uit. Warm de cointreau lichtjes op in een andere pan en flambeer. Schenk de cointreau over de pannenkoeken en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.