Meest recente artikelen

Tips voor een geslaagde picknick

Lees het hier

 • Deel dit artikel:
Tips voor een geslaagde picknick Artikel

Heerlijk op het gras in het zonnetje picknicken met broodjes, slaatjes en drankjes: dat is écht genieten! En met onze tips kan het helemaal niet meer stuk.

 • Zorg dat je altijd een droog plekje hebt om op te zitten. Een picknickkleed met geplastificeerde onderkant is daarom superhandig.
  Picknickdeken Vinga uit Libelle Lekker Shop
  Dit picknickdeken uit de Libelle Lekker Shop heeft een bovenkant van zachte fleece en een onderkant van ondoordringbaar materiaal.
 • Vervoer je eten in stevige bakjes in een koelbox of koeltas, zo blijven al je gerechten en dranken lekker fris.
 • Probeer alles-in-een gerechtjes mee te nemen: een hartige cake of broodjes (het beleg zit er meteen in verwerkt), een gemengde salade (geen 9 verschillende potjes), individuele cakejes of minitortilla’s (geen bestek nodig) … Zorg dat je gerechtjes volledig klaar zijn voor je vertrekt. Ter plekke je fruit schillen of een dressing op je slaatje doen, kan natuurlijk nog wel.
 • Vaak zijn er toch enkele borden en wat bestek nodig. Kies voor onbreekbare materialen – ideaal voor wat ‘ruwer’ terrein. Een schilmesje of zakmes komt ook altijd van pas. En vergeet de kurkentrekker niet!
 • Bij een picknick kan er vanalles gebeuren: omvallende flessen, geplet fruit, vuile handen … Zorg daarom voor voldoende servetten en vochtige doekjes. Neem ook een vuilniszak mee om je afval netjes op te ruimen.
 • Lees vooraf onze picknickhacks: een goede organisatie is het halve werk.

Zoek je wat tips voor picknick-recepten?

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

 • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen