Meest recente artikelen

Dekentje met uitzicht: dit zijn de beste picknickplekken

De leukste tips, van Limburg tot aan de kust

Dekentje met uitzicht: dit zijn de beste picknickplekken Artikel

Picknick gepland maar nog geen idee waarnaartoe? Van een dekentje tussen de alpaca's tot een romantische setting bij het water: dit zijn de beste picknickplekken. Nu enkel nog je mand vullen (of er gewoon eentje on the spot laten leveren) en je bubbel optrommelen. Maak er ineens een picknickzomer van!

Of je nu op stap gaat met je eigen mand of het lekkers tot aan je dekentje wordt geleverd: dit zijn de beste picknickplekken en leukste opties voor stadsmussen én natuurfans.

In Antwerpen

Picknick & the city… Het Antwerpse Droogdokkenpark biedt twee hectare groen en een prachtig uitzicht op de Schelde. En er staan voldoende bankjes om je proviand op uit te stallen. In het Middelheimmuseum kun je dan weer picknicken tussen de kunstwerken in de beeldentuin.

Mandje vergeten? Bij De Caravan aan Park Spoor Noord bestel je een royaal gevulde picknickmand. Ook bij Brouwerij De Koninck kan je een goed gevulde mand oppikken, inclusief biertjes, uiteraard.

In de Kempen stelt Piknikfabrik manden met kwaliteitsvolle streekproducten samen. Met specialiteiten van lokale handelaars en boerderijen rond Kalmthout.

Bij Toerisme Rupelstreek vullen ze je pakket op bestelling met lokaal lekkers. Ze sturen je daarna op pad met een bijgeleverd kaartje met fiets- en wandellussen langs water en groen. Bovendien hebben ze de mooiste spots al voor je opgelijst.

In Limburg

Changement de décor. In de meer dan 12000 hectare bos en heide van Nationaal Park Hoge Kempen kijk je je ogen uit over verbluffende meren en oude mijnterrils (nu groene heuvels). Bij Thor Park en vier andere groene plekken in Genk kun je bovendien tussen april en oktober een picknickmand reserveren.

In Overpelt kun je picknicken dan weer combineren met een ezelwandeling. De ezels van 't Ezelsbrugske nemen je mee door het fantastische Bosland. Tussendoor is er gelukkig ook tijd voor een picknickbreak, met huisgebakken brood en ander lokaal lekkers.

Ook de Fruitvallei in Sint-Truiden is een aanrader met jonge picknickfans. Er is immers een aangepaste wandeling met speurtocht. Het hoogtepunt: de speel- en picknickweide mét reuzenglijbaan over het water.

 

picknick checklist

In West-Vlaanderen

Altijd al eens willen lunchen al fresco in een middeleeuwse setting? In Brugge kan het, dankzij de meer dan 60 ingerichte picknickzones, verspreid over de hele stad.

Liever landelijk? Picknicken tussen alpaca’s, met een tandem of ineens met een heuse barbecue: het kan allemaal in de Leiestreek. Bij café De Living in Menen trek je zelfs met een gevulde bolderkar natuurdomein De Bramier in. Het uitzicht op de Leie levert trouwens nog meer prachtige picknickplekjes op. Handige tip: op verschillende plaatsen staan picknickkasten waar je je picknick onderweg kan oppikken.

In Oost-Vlaanderen

In Gent staan overal in de parken picknicktafels te lonken. Maak het extra leuk met een boottochtje over de Leie en meer aan voor een gezellige brunch, lunch of apero bij het glinsterende water.

Het Waasland heeft eveneens heel wat verborgen fotogenieke picknickspots in petto: in de natuur, langs het water of in de schaduw van een kasteel? Komt in orde!

Test tijdens je picknick ineens de lokale specialiteiten uit. Bij Hoeve ’t Alkeveld in Zottegem staat de picknickmand voor je klaar na reservatie. Perfect om aan te sterken tijdens een tochtje door de Vlaamse Ardennen.

In Vlaams-Brabant

Via Picknick een hoeve kun je alle hoeves opsnorren die een picknick van eigen kweek aanbieden. Je kan een mand reserveren op verschillende locaties in het Hageland en de Groene Gordel. En wie weet krijg je zelfs een geheime tip mee voor plekje dat enkel echte locals weten te vinden…

In Brussel

Zelfs in hartje Brussel valt er groen te ontdekken. Zodra je culturele honger gestild is en je maag begint te grommelen, kun je neerploffen in de tuinen van de Kunstberg. Ideaal voor een picknick met fantastisch uitzicht over de stad, op wandelafstand van het Centraal Station.

Nog meer groene plekken in de hoofdstad waar je een lakentje kan spreiden, vind je op de website van Gardens Brussels.

Extra tip

Wijngaard, natuurdomein, stadspark: via het platform PicknickPoint kun je een pakket laten leveren of afhalen op de beste picknickplekken in heel Vlaanderen.

Lees ook …

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen