Meest recente artikelen

5 tips voor de perfecte cake

Slim

  • Deel dit artikel:
5 tips voor de perfecte cake Artikel

Scheurt je cake? Of is hij niet mooi krokant? Met onze tips maak je in een mum van tijd dé perfecte cake!

  • Weeg je ingrediënten nauwkeurig af. Geen gefoefel bij cake (en andere desserten) want je baksel wordt er al snel te zwaar of te droog van.
  • Gebruik zelfrijzende bloem (of bloem met bakpoeder) voor een luchtig eindresultaat. Geen zelfrijzende bloem in huis? Vervang dan 1 el bloem door 1 el maiszetmeel op 125 gram bloem.
  • Je cakevorm invetten is één ding, je cakevorm met bloem bestrooien een tweede. Zo komt je cake niet alleen makkelijk los, maar is hij ook krokant langs de buitenkant. Je kan ook bakpapier of een siliconenvorm gebruiken.
  • Scheurtjes in je cake? Dan staat je oven te warm!
  • Open de deur van je oven niet tijdens het eerste halfuur, anders gaat je cake inzakken. Controleer of de cake gaar is aan het einde van de rit door er met een metalen spies in te prikken. Geen beslag aan je spies? Dan is je cake klaar!
  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen