Meest recente artikelen

Waarom het materiaal van je bakvorm meer uitmaakt dan je denkt

Eerste hulp bij het kiezen

Waarom het materiaal van je bakvorm meer uitmaakt dan je denkt Artikel

Een nieuwe bakvorm nodig, maar geschrokken van het grote aanbod? Koop niet zomaar eender welke vorm; de keuze die je maakt hangt af van waarvoor je hem zal gebruiken en wat je prioriteiten zijn. Wij helpen je graag op weg!

1 Aluminium

Aluminium bakvormen zijn misschien wel de meest bekende. Ze geleiden de warmte goed, zijn duurzaam en roesten niet. Wel opletten met zure ingrediënten: die kunnen het aluminium aantasten. Kies ook best voor een stevig exemplaar.

2 Glas

Ben je toch van plan om vrij vaak zure ingrediënten te gebruiken, dan schaf je beter een glazen bakvorm aan. Een extra voordeel: ze zijn heel gemakkelijk schoon te maken. Klein nadeel: een glazen bakvorm moet je eerst laten afkoelen voor je hem in de koelkast zet, anders kan hij springen.

3 Siliconen

Als de nieuwste telg in de bakvormfamilie wordt de siliconenvorm door sommigen nog een beetje gewantrouwd. Nergens voor nodig! De siliconen die gebruikt worden, zijn helemaal veilig voor de oven, koelkast én diepvries. Zet deze vormen wel op een bakplaat, anders kan je ze moeilijk verplaatsen.

4 Anti-aanbak

Anti-aanbakvormen zijn een droom voor wie niet wilt knoeien met boter en bloem maar toch wil dat z'n cake in één keer ontvormd kan worden. Gebruik wel geen ruwe sponsjes bij het afwassen: die kunnen het speciale oppervlak beschadigen, en dat is allesbehalve gezond.

5 Aardewerk

Een stenen bakvorm is ideaal als je je gerechten lang warm wilt houden als ze uit de oven komen. Je kan ze ook perfect zo op tafel zetten, want ze zien er meestal heerlijk rustiek uit. Onthoud wel dat je ze voor het eerste gebruik goed moet inoliën.

Save

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen