Meest recente artikelen

Zo maak je zelf suikersiroop

Lekker makkelijk!

Zo maak je zelf suikersiroop Artikel

Suikersiroop: een zoete vloeistof die aan de basis ligt van talloze drankjes en gerechten, variërend van desserts en gebak tot verfrissende cocktails en mocktails. Hoe je suikersiroop maakt en wat je er dan allemaal mee kunt doen, lees je hier.

Homemade suikersiroop

Een klassieke siroop maak je door een gelijke hoeveelheid water en suiker te laten inkoken tot de suikerkorrels zijn opgelost: bijvoorbeeld 250 gram suiker voor 250 milliliter water. Je kunt de gewone suiker ook vervangen door rietsuiker of honing. Zodra je de siroop hebt gemaakt, kun je volop experimenteren met extra smaakjes. Voeg bijvoorbeeld verse kruiden toe zoals takjes rozemarijn of tijm. Liever wat extra pit? Kies voor gedroogde specerijen zoals kardemom of peperkorrels of rasp er verse gember bij. Schenk de siroop in een flesje en bewaar 'm tot een maand in de koelkast.

Wil je het graag zelf eens maken? Ga dan aan de slag met dit recept.

En zo maak je een basis muntsiroop

Voor 450 ml – 10 min. + afkoelen

Wat heb je nodig:

  • 250 g kristalsuiker
  • 20 g verse munt

Hoe je het maakt:

Schep de kristalsuiker in een pan en schenk 250 milliliter water erbij, voeg de verse munttakjes toe. Zet de pan op middelhoog vuur en breng het suikermengsel zonder te roeren aan de kook. Haal na 2 minuten de pan van het vuur en laat afkoelen. Zeef de siroop en schenk ze in een gesteriliseerde pot of fles, sluit af en bewaar de siroop maximaal 1 maand in de koelkast.

Verfrissende drankjes met suikersiroop

Je maakt er ook nog heel wat andere gerechten mee

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen