Recept

Biscuit met mokkacrème en verse bresilienne

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 180°C. Splits de eieren voor de biscuit. Klop het eiwit op tot sneeuw en voeg geleidelijk aan 200 g suiker toe. Klop de eidooiers op samen met de vanillesuiker. Meng het eiwit heel voorzichtig onder de opgeklopte dooiers en spatel er de gezeefde bloem onder. Schep het beslag in een springvorm van 22 cm diameter en bak 40 minuten in de oven. 

 2. 2

  Maak voor de mokkacrème suikersiroop door 75 ml water op te koken met 200 g suiker. Klop 3 eieren en 3 eidooiers op in de keukenrobot. Voeg daarna geleidelijk aan de suikersiroop toe en blijf kloppen tot de crème terug is afgekoeld.

 3. 3

  Meng de oploskoffie met 2 el heet water. Voeg de helft hiervan toe aan de crème. Voeg dan de boter beetje voor beetje toe en klop steeds verder tot je een vaste crème verkrijgt. Voeg dan eventueel nog van het koffiemengsel toe als het straffer mag zijn van smaak. Zet in de koelkast tot de biscuit is afgekoeld. 

 4. 4

  Rooster voor de bresilienne de hazelnoten in de pan. Haal ze eruit en laat de suiker dan rustig in de pan karamelliseren zonder te roeren. Voeg de hazelnoten toe als de suiker karamelkleurig is. Roer alles eens om en stort onmiddellijk uit op bakpapier. Laat hard worden. Hak dan alles heel fijn tot fijne bresilienne. 

 5. 5

  Spatel de mokkacrème op de zij- en bovenkant van de biscuit. Bestrooi met de bresiliennenootjes en versier extra met toefjes mokkacrème en chocolade-koffiebonen.  

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Biscuit met mokkacrème en verse bresilienne

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!