Mojito-bavaroistaart
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Mojito-bavaroistaart

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Mojito + bavarois? Een uitstekende combinatie! Probeer jij deze feestelijke taart?

bereiding
  1. 1

    Snij 1 limoen in plakjes, rasp de schil van een tweede en pers hem, samen met de resterende 2 à 3 limoenen, uit. Je hebt zo’n 75 ml sap nodig.

  2. 2

    Week de gelatine 5 minuten in koud water. Hak 3⁄4 van de munt fijn. Meng het limoensap met de plattekaas, de gehakte munt, de helft van de suikersiroop, de helft van de limoenschil en de helft van de rum.

  3. 3

    Verwarm de rest van de rietsuikersiroop en rum samen in een pannetje. Los er de gelatine in op. Laat lichtjes afkoelen. Meng er het plattekaasmengsel voorzichtig door.

  4. 4

    Klop de room lobbig. Spatel ‘m door het mengsel. Schep het in een spuitzak en leg 3 uur in de koelkast.

  5. 5

    Verwarm de oven voor op 190°C. Rol het deeg uit op een bakplaat, leg er een stuk bakpapier op en zet er een tweede bakplaat bovenop. Zet 30 minuten in de oven. Neem de bovenste bakplaat en het bakpapier weg.

  6. 6

    Bestrooi het deeg met 3 à 4 eetlepels suiker en zet 5 minuten onder de grill, tot de suiker karamelliseert. Laat afkoelen.

  7. 7

    Leg het bladerdeeg op een serveerschaal. Spuit de mojito-bavarois in spiraalvorm erop. Werk af met muntblaadjes en plakjes limoen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snij 1 limoen in plakjes, rasp de schil van een tweede en pers hem, samen met de resterende 2 à 3 limoenen, uit. Je hebt zo’n 75 ml sap nodig.

  2. 2

    Week de gelatine 5 minuten in koud water. Hak 3⁄4 van de munt fijn. Meng het limoensap met de plattekaas, de gehakte munt, de helft van de suikersiroop, de helft van de limoenschil en de helft van de rum.

  3. 3

    Verwarm de rest van de rietsuikersiroop en rum samen in een pannetje. Los er de gelatine in op. Laat lichtjes afkoelen. Meng er het plattekaasmengsel voorzichtig door.

  4. 4

    Klop de room lobbig. Spatel ‘m door het mengsel. Schep het in een spuitzak en leg 3 uur in de koelkast.

  5. 5

    Verwarm de oven voor op 190°C. Rol het deeg uit op een bakplaat, leg er een stuk bakpapier op en zet er een tweede bakplaat bovenop. Zet 30 minuten in de oven. Neem de bovenste bakplaat en het bakpapier weg.

  6. 6

    Bestrooi het deeg met 3 à 4 eetlepels suiker en zet 5 minuten onder de grill, tot de suiker karamelliseert. Laat afkoelen.

  7. 7

    Leg het bladerdeeg op een serveerschaal. Spuit de mojito-bavarois in spiraalvorm erop. Werk af met muntblaadjes en plakjes limoen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.