Recept

Toren van soesjes

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

bereiding
 1. 1

  Maak de flexiklopper vast en giet 3/4de van de melk in de kom, samen met de helft van de suiker. Zet de temperatuur op 100°C, schakel naar roerstand 2 en druk op start. 

 2. 2

  Meng intussen in een aparte kom de rest van de suiker en het puddingpoeder. Voeg dan pas de eieren en de rest van de melk toe. Van zodra de melk kookt, giet je de eiermengeling erbij. Laat het geheel al roerend doorkoken. Zet de temperatuur op 0°C, maar laat de Cooking Chef draaien. Het inductievuur koelt meteen af, waardoor je aanbranden vermijdt. Giet de banketbakkersroom in een aparte kom en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

 3. 3

  Vervang de flexiklopper door de K-klopper. Laat de boter en het water smelten in de kom op 60°C en zet de roerstand op 2. Eens de boter gesmolten is, verhoog je de temperatuur naar 100°C. Zo vermijd je dat het water kookt voordat de boter gesmolten is en je soezendeeg dus mislukt. Van zodra de boter begint te pruttelen, voeg je de bloem toe en schakel je de temperatuur uit. Laat al roerend 5 minuten afkoelen.

 4. 4

  Voeg de eieren al roerend één voor één toe aan het botermengsel. Zo kun je makkelijk controleren of je soezendeeg niet te vloeibaar wordt. 

 5. 5

  Verwarm de oven voor op 195°C. Spatel het soezendeeg in een spuitzak. Neem een bakplaat en bekleed met bakpapier. Spuit het deeg zoals profiteroles van ongeveer 2 cm diameter en laat voldoende ruimte tussen zodat ze kunnen rijzen. Zet 35 minuten in de oven.

 6. 6

  Haal uit de oven, laat even afkoelen en neem dan een gekarteld spuitmondje en prik een klein gaatje in het soesje onderaan. Spatel de banketbakkersroom in een spuitzak met een rond spuitmondje en vul de soesjes.

 7. 7

  Doe de suiker en het water in een potje en laat smelten op een zacht vuur tot suikersiroop. Dompel de soesjes onderaan in de warme suikersiroop en kleef de soesjes een voor een op een isomo kegel bekleed met bakpapier.

 8. 8

  Gebruik opnieuw de flexiklopper. Giet de melk in de kom en breek de chocolade in grove stukken erbij. Zet de temperatuur op 40°C, schakel naar de 1ste versnelling en laat de chocolade zachtjes smelten in de kom. Voeg op het einde eventueel nog een beetje gebakglazuur toe voor de glans. Laat ook dit warm mee roeren.

 9. 9

  Schep met een lepel de chocoladesaus over de soesjestoren en werk eventueel af met verse bosvruchten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!