Oreo-melocakes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Oreo-melocakes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Je kunt melocakes in de winkel kopen óf je kunt iedereen omverblazen met deze zelfgemaakte variant met oreo's... Wie kan hier neen tegen zeggen?

bereiding
  1. 1

    Week de gelatine in koud water. Doe 30 ml water met de suiker in een steelpannetje en laat koken tot de temperatuur van de suikersiroop 115°C bedraagt. Zet van het vuur.

  2. 2

    Klop het eiwit stijf. Giet er in een straaltje de suikersiroop bij terwijl je blijft kloppen. Voeg de uitgeknepen gelatine toe. Blijf kloppen tot het eiwit weer is afgekoeld.

  3. 3

    Doe het eiwit in een spuitzak en spuit op elk oreokoekje een bolletje. Laat zeker 2 uur opstijven.

  4. 4

    Smelt de chocolade au bain-marie. Dop elk koekje met eiwit onder in de chocolade of zet de koekjes op een rooster en giet voorzichtig de chocolade over de eiwitbolletjes. Laat alles afkoelen en opstijven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Week de gelatine in koud water. Doe 30 ml water met de suiker in een steelpannetje en laat koken tot de temperatuur van de suikersiroop 115°C bedraagt. Zet van het vuur.

  2. 2

    Klop het eiwit stijf. Giet er in een straaltje de suikersiroop bij terwijl je blijft kloppen. Voeg de uitgeknepen gelatine toe. Blijf kloppen tot het eiwit weer is afgekoeld.

  3. 3

    Doe het eiwit in een spuitzak en spuit op elk oreokoekje een bolletje. Laat zeker 2 uur opstijven.

  4. 4

    Smelt de chocolade au bain-marie. Dop elk koekje met eiwit onder in de chocolade of zet de koekjes op een rooster en giet voorzichtig de chocolade over de eiwitbolletjes. Laat alles afkoelen en opstijven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.