Meest recente artikelen

Wat is wijnsteenpoeder?

En waarvoor gebruik je het?

Wat is wijnsteenpoeder? Artikel

Heb je ooit al eens van wijnsteenpoeder gehoord? Het verschijnt steeds meer in recepten en is een natuurlijk product. Wat het nu juist is en hoe je het gebruikt, lees je hier.

Zie je dit ingrediënt ook steeds vaker opduiken in bakrecepten? Wijnsteenpoeder is een combinatie van baking soda en wijnsteen, een natuurlijk zout dat ontstaat bij de productie van wijn. Er worden geen chemische middelen aan toegevoegd en daardoor is het natuurlijker dan bakpoeder. Bovendien is wijnsteenpoeder glutenvrij. Bij het toevoegen van wijnsteenpoeder aan eiwitten, worden die eiwitten bovendien veel steviger en stabieler. Je kunt er dan makkelijker meringue of macarons van maken. Verwar wijnsteenpoeder echter niet met wijnsteenzuur, dat is iets helemaal anders! Wijnsteenpoeder vind je in gespecialiseerde bakwinkels, in natuurwinkels of hier en daar al in de supermarkt bij de natuurproducten.

Handig hulpmiddeltje

Als je wijnsteenpoeder wilt gebruiken in een recept, is het belangrijk om te weten dat het een licht zure smaak en frisheid kan toevoegen, vergelijkbaar met citroensap of azijn. Zorg er voor dat je het goed mengt met andere droge ingrediënten, voordat je het toevoegt aan je beslag. Over het algemeen wordt wijnsteenpoeder beschouwd als een handig ingrediënt om bij de hand te hebben in de keuken, vooral voor de bakliefhebbers. Bovendien kun je wijnsteenpoeder ook makkelijk gebruiken voor het schoonmaken van bijvoorbeeld je potten. Ook in de badkamer kan het wel eens van pas komen om hardnekkige vlekken te verwijderen.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen