Meest recente artikelen

Zomers genieten met Madam Bakster

Heerlijk bakken, ook zonder gluten, lactose of suiker

Zomers genieten met Madam Bakster Artikel

Iedereen heeft recht op een heerlijk zoete zomer. Ja, ook als je voedselintolerant bent! Ons boek van de week helpt je op weg om maximaal te genieten.

In april 2016 werd ze nog verkozen tot student-ondernemer van het jaar voor haar taartenwebshop. Nu staat ze achter de potten van haar eigen taartenhuisje. Meet Laura Verhulst, aka Madam Bakster. In haar 'guiltfree bakkerij' serveert ze alleen taarten op basis van natuurlijke producten, zonder geraffineerde suikers.

In haar kookboek gaat ze daar nog wat dieper op in en legt ze uit welke alternatieven er mogelijk zijn als je gluten- , lactose- of suikerintolerant bent. Verder tal van inspirerende recepten die je gegarandeerd doen watertanden. Een voorsmaakje.

Schattige speltcupcakes met kokosroomfrosting

Zomers genieten met Madam Bakster 1

10 stuks • 30 min. + 15 min. in de oven

• 120 g amandelmelk • 1 flinke el gebroken lijnzaad • 140 g speltmeel • een snuifje zout • 1 kl wijnsteenbakpoeder • 120 g esdoornsiroop • 55 g zonnebloemolie • 1 kl appelazijn • een scheutje citroensap

Voor de afwerking: • kokosroom • kokosrasp • vers fruit

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Meng de amandelmelk met het lijnzaad en zet even opzij.
  2. Meng intussen in een mengkom het speltmeel met een snuifje zout en het bakpoeder. Voeg daaraan de esdoornsiroop, de olie, de appelazijn, een scheutje citroensap en tot slot ook de amandelmelk toe. Verdeel het deeg in tien cupcakevormpjes en bak 15 minuten op 175°C.
  3. Klop de kokosroom stevig op en werk de cakejes af met een laagje opgeklopte kokosroom, kokosraspsel en vers fruit.
  4. Voor een leuk effect kun je de kokosroom, die hier als topping gebruikt wordt, ook kleuren met enkele druppels rodebietensap of matchapoeder.

Zomers genieten met Madam Bakster

Madam Bakster, door Laura Verhulst. Uitg. Kanibaal, ISBN 9789492081919, € 24,50.

Save

Save

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen