Meest recente artikelen

Kerstmenu voor 50 euro per persoon

Kerstmenu met alles erop en eraan

Kerstmenu voor 50 euro per persoon Artikel

Wil je dit jaar tijdens de kerstperiode écht alles uit de kast halen, dan is dit kerstmenu vast iets voor jou. Dit menu vol heerlijke luxeproducten zet je op tafel voor minder dan 50 euro per persoon.

Het eindejaar is dé periode bij uitstek om je familie en vrienden eens uitgebreid in de watten te leggen. Wil jij iedereen verbazen met een luxueus kerstmenu? Dan zijn deze gerechten precies waar je naar op zoek bent. Voor minder dan 50 euro per persoon zet jij dit chic menu op tafel.

Mag het wat meer zijn?

Wil je dit jaar echt iedereen omver blazen, dan let je best hierop:

  • Zorg voor de allerbeste producten. Dat doe je door weg te blijven van grote supermarktketens en de kleinere speciaalzaken op te zoeken. Laat je lokale handelaren op tijd weten wat je nodig hebt en wanneer je het komt ophalen. Vraag ook naar hun advies, vaak weten zij het best hoe je bepaalde stukken vlees of vis klaarmaakt.
  • Denk na over aangepaste dranken. Ook hiervoor ga je best langs bij een wijnhandelaar. Zij kunnen je zeggen welke wijnen het best bij je menu zullen passen. Noteer alles wat ze zeggen en pak op Kerstmis uit met je wijnkennis.
  • Wie heel druk bezig is met het eten, durft al eens de tafeldecoratie te vergeten. Nochtans vormt die ook een essentieel deel van de kerstervaring. Kijk op de website van libelle voor extra decoratie-ideetjes.

Kerstmenu voor 50 euro per persoon

De kosten voor dit kerstmenu werden berekend in december 2023 bij een supermarkt van een gemiddelde prijsklasse. Producten als peper, zout en olijfolie werden niet meegerekend, omdat ze behoren tot de standaardbenodigheden in de keuken.

Hapje

Met kingkrab en zalmforeleitjes kan je de bal niet misslaan. Zet de avond meteen goed in met dit hapje in een glaasje.

Voorgerecht

Iedereen is dol op bladerdeeghapjes, maar dit voorgerecht tilt die liefde naar een hoger niveau.

Hoofdgerecht

Neem zeker op tijd contact op met je slager om ervoor te zorgen dat je het allerbeste vlees in huis haalt. Wij durven erop te wedden dat je gasten nog vaak gelukzalig aan dit gerecht zullen terugdenken.

Nagerecht

Eindigen in stijl doe je met … champagne, natuurlijk!

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen