Iberisch varkenshaasje met pastinaak-pompoengratin
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Iberisch varkenshaasje met pastinaak-pompoengratin

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een tikje luxe

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C. Breng de room met 1 gesnipperde sjalot tot het kookpunt. Zeef.

  2. 2

    Schik laagjes pastinaak en pompoen in 4 ingevette ovenschaaltjes. Bestrooi met gruyère. Overgiet met de room en zet 45 à 50 minuten in de oven.

  3. 3

    Korst het vlees aan in boter. Leg het in een ovenschaal en laat 15 tot 20 minuten garen in de oven. Laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie.

  4. 4

    Pel en snipper de overige sjalot en knoflook. Stoof ze in boter. Voeg tijm, laurier en balsamico toe. Laat verdampen. Doe er de wijn bij en laat tot 1/3 inkoken. Voeg de fond toe en laat inkoken tot sausdikte. Zeef, en klop er de boter door.

  5. 5

    Serveer het varkenshaasje met de gratin en de saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C. Breng de room met 1 gesnipperde sjalot tot het kookpunt. Zeef.

  2. 2

    Schik laagjes pastinaak en pompoen in 4 ingevette ovenschaaltjes. Bestrooi met gruyère. Overgiet met de room en zet 45 à 50 minuten in de oven.

  3. 3

    Korst het vlees aan in boter. Leg het in een ovenschaal en laat 15 tot 20 minuten garen in de oven. Laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie.

  4. 4

    Pel en snipper de overige sjalot en knoflook. Stoof ze in boter. Voeg tijm, laurier en balsamico toe. Laat verdampen. Doe er de wijn bij en laat tot 1/3 inkoken. Voeg de fond toe en laat inkoken tot sausdikte. Zeef, en klop er de boter door.

  5. 5

    Serveer het varkenshaasje met de gratin en de saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.