Meest recente artikelen

10x naar de traiteur

Libelle Lekker helpt je kiezen

10x naar de traiteur Artikel

Schiet je al in de stress bij het idee dat je deze kerst gasten moet ontvangen? Maak het jezelf gemakkelijk door een indrukwekkend feestmaal te bestellen bij een professionele kok!

Uitgetest: Centpourcent

Vergis je niet, Centpourcent in Sint-Katelijne-Waver is niet je typische traiteur. Hun bordjes zouden zó uit een sterrenzaak kunnen komen. Dat is ook niet zo vreemd, want doorheen het jaar ís Centpourcent een gastronomisch restaurant met Michelinster. Maar tijdens de feestdagen – én met Valentijn – kun je de heerlijke gerechten van chef Axel Colonna-Cesari afhalen voor thuis. De service is fantastisch. Met enkele muisklikken bestel je je favoriete menu, zo uitgebreid als je dat zelf wilt én eventueel met bijpassende wijnen. Wanneer wij ons diner afhalen, nemen de medewerkers de tijd om alle gerechten te overlopen. Ideaal, want dan kun je je nieuwsgierige gasten in detail vertellen wat ze geserveerd krijgen. De hapjes, het voorgerecht en het dessert zijn gepresenteerd op speciaal daarvoor ontworpen bordjes en schaaltjes. Je hoeft je dus geen zorgen te maken of je wel genoeg bordjes in huis hebt én je hoeft ze niet terug te brengen. Lekker makkelijk: je haalt de voorgerechten gewoon een uur van tevoren uit de koelkast zodat ze op temperatuur kunnen komen en serveert ze rechtstreeks aan je gasten. Bovendien zijn ze lekker verfijnd, zoals de op 40°C gerookte zalm met fregola en de smaakvolle makreel. Ons hoofdgerecht van gevulde kwartel met truffel en kroketjes vergt iets meer voorbereiding. Op elk potje staat in detail uitgelegd hoe je het moet opwarmen, maar zelf moet je dus wel even nadenken in welk pannetje je dat lekkere champagnesausje op het vuur zet en hoe je de kwarteltjes serveert. Zet je schaaltjes al klaar en bekijk het goed op voorhand. Anders zit je toch niet helemaal ontspannen aan tafel, en dat is natuurlijk wat je net wél wilt. Het dessert wist ons trouwens ook aangenaam te verrassen. De passievruchtenmousse met pompoen bleek een match made in heaven. Een kleine bemerking wel: de plastic verpakkingen zijn handig, maar niet zo lief voor het milieu. Wij wasten ze af en zetten ze in de kast als knutselgerief voor onze kroost. Er hangt uiteraard een prijskaartje aan de luxe en verfijning van Centpourcent, maar volgens ons zit de prijs-kwaliteitverhouding helemaal goed.

Centpourcent, Antwerpsesteenweg 1, Sint-Katelijne-Waver.

Tête pressée

Bij Tête pressée in Sint-Michiels-Brugge haal je kant-en-klaargerechten die de gastronomietest moeiteloos doorstaan. Geen wonder als je weet dat chef Pieter Lonneville de stiel leerde bij niemand minder dan Sergio Herman. Alle bereidingen – van aperitiefhapjes over minigerechtjes tot volwaardige hoofd- en voorgerechten – worden in huis gemaakt met de beste ingrediënten én met speciale aandacht voor mensen met voedselallergieën.

Tête pressée, Koningin Astridlaan 100, Sint-Michiels-Brugge

Traiteur Toulouse

Verwacht geen klassieke vleesschotels bij Traiteur Toulouse in Gent, maar wel authentieke combinaties met goed geselecteerde kwaliteitsproducten. Groenten krijgen een hoofdrol, maar je hebt zowel prachtig niet-vegetarisch als geweldig wel-vegetarisch aanbod. Alles hier is Belgisch: de bieren, sappen, kazen, charcuterie en zelfs de wijn.

Traiteur Toulouse, Koningin Elisabethlaan 41, Gent

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Traiteur Toulouse (@traiteurtoulouse) op 21 Jul 2019 om 2:32 (PDT)

Lara kookt voor u

Voor de feestdagen kun je bij Lara kookt voor u in Antwerpen – naast verschillende gangen en heel wat bijgerechten – kiezen uit twee hoofdgerechten: paddenstoelenragout of een vegetarisch gebraad, mét peperroomsaus en gepocheerde peertjes. Wedden dat zelfs je opa geen vlees mist? Goed om weten: bij Lara word je niet raar bekeken als je het vegan, lactose- of glutenvrij wil.

Lara kookt voor u, Van Schoonbekestraat 158, Antwerpen

Traiteur Philippe

Wie dit jaar zijn gasten wil verrassen met een buffet, is bij Traiteur Philippe in Alken aan het juiste adres. Naast het klassieke kerstmenu kun je hier terecht voor een ongeëvenaard traditioneel, Vlaams, Italiaans of breugeliaans buffet. Vergeet niet dat je minstens vier dagen vooraf moet bestellen!

Traiteur Philippe, Motstraat 1b, 3570 Alken

From Syria with love

Yara Al-Adib van From Syria with love in Antwerpen wil ons wat graag de lekkere keuken van haar geboorteland laten proeven. Traag gegaard en bomvol liefde, hier proef je typisch Syrische gerechten en ervaar je ook hun heerlijke gastvrijheid. Opgelet: enkel voor groepen van minstens 15 personen.

 From Syria with love, Gitschotellei 268, Antwerpen

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door From Syria with Love (@fsyriawlove) op 6 Sep 2019 om 10:14 (PDT)

Peper en zout

Bij Peper en zout in Gent moet je zijn voor speciale fingerfood, kleine gerechtjes en banket. Peper en zout is ook gespecialiseerd in verrassingsbroden, met een verzameling van dertig gevulde sandwiches. Ook handig: je kunt een kok aan huis laten komen die álles voor zijn rekening neemt, zelfs het dekken van de tafel.

Peper en zout, Kouter 151, Gent

Rob

Een delicatessensupermarkt met niets anders dan topproducten, zoals Rob in Sint-Pieters-Woluwe, vraagt natuurlijk ook om een traiteurdienst met topgerechten. Laat je op de webshop verleiden door de eigentijdse gerechtjes. Je bestelt online en het wordt thuis geleverd, maar laat dat je er zeker niet van weerhouden om ook eens ter plekke te gaan rondneuzen!

Rob, Woluwelaan 28, Sint-Pieters-Woluwe

Eetalage

Het gekende restaurant 't Vijfde Seizoen van Broes Tavernier heeft nu ook een eigen traiteurdienst, Eetalage in Aalter, met meeneemgerechten van hetzelfde hoge niveau. Hun motto: hier koop je tijd én kwaliteit. Twijfel niet om een gerecht met vis te kiezen, want hun bewondering voor onze Belgische vissers is ongezien. Ook leuk: de formule 'Outside The Box' met drie verschillende seizoensgebonden hapjes die je op bestelling kun krijgen.

Eetalage, Brouwerijstraat 4, Aalter

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Eetalage (@eetalage) op 16 Aug 2019 om 1:17 (PDT)

Dierendonck

Bij Dierendonck in Sint-Idesbald kom je voor de Belgisch-Franse klassiekers, want die zijn van een ongezien niveau. Kijk online voor een mooi overzicht van wat je allemaal kunt bestellen: van hertenkalf met appeltjes en veenbessen over parelhoen in room tot fazant met fine-champagnesaus. Ook voor fondue en gourmet kun je hier trouwens terecht!

Dierendonck, vestigingen in Sint-Idesbald, Nieuwpoort en Brussel
Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen