Een kerstmenu met schaal- en schelpdieren
Een vleugje luxe
Schaal- en schelpdieren zoals kreeft en oesters doen het sowieso erg goed met kerst, dus waarom zou je dit jaar niet je volledige kerstmenu in het teken van al dat lekkers zetten? Doe alvast inspiratie op met het menu dat wij samenstelden.
De kersttijd is voor veel schaal- en schelpdieren dé topperiode. Ideaal dus om er de bordjes van je kerstmenu errond op te bouwen. Dit menu valt zonder twijfel in de smaak bij iedereen die net als jij van lekkers uit de zee houdt.
Hapje: oesters met komkommer-appeltartaar
Geen feest zonder oesters! Maak ze extra fris met komkommer en krokante appel. Hier lees en zie je hoe je ze opent.
Voorgerecht: aardpeerzalfje met sint-jakobsvruchten en zeekraal
Sint-jakobsvruchten zijn heerlijk in combinatie met aardpeer! Ook lekker met gebakken pens in plaats van zeekraal: een onverwachte topcombinatie!
Hoofdgerecht: romige mafaldine met kreeftensaus
Ook kreeft verdient een plekje in dit feestmenu! Je kunt de kreeft zelf koken of voorgekookt kopen. Sowieso wordt dit een heerlijk feestelijke pasta!
Dessert: champagnesorbet met pruimen en shiso
Een menu vol verfijnde gerechten met schaal- en schelpdieren sluit je ook best op een elegante manier af. Deze champagnesorbet is fris, chique en niet te zwaar.
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!