Spelt-boekweitbrood
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Spelt-boekweitbrood

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een zalig lekker brood op basis van zuurdesem.

Maak het voordeeg zoals beschreven staat in het recept voor basis zuurdesembrood.

Dag 1
  1. 1

    Meng het voordeeg met het water. Voeg de bloem en het meel en nadien het zout toe. Laat het deeg rusten op kamertemperatuur en stretch het deeg 4 keer om de 30 minuten, laat het tussen elke stretch opnieuw rusten.

  2. 2

    Laat het deeg nog eens 2 uur rusten op kamertemperatuur.

  3. 3

    Verdeel het deeg in 2 delen en bol ze op tot broden. Leg ze in een rijsmandje, dek af met een handdoek en laat ze 1 nacht rusten in de koelkast.

Dag 2
  1. 1

    Verwarm je oven voor op 260°C (of de maximumtemperatuur). Zet een gietijzeren pot met deksel in de oven om hem mee op te warmen.

  2. 2

    Haal de pot uit de oven als die op temperatuur is. Haal het deksel van de pot en strooi een laagje bloem in de pot. Haal je brooddeeg uit het rijsmandje, zorg dat ook dat een laagje bloem heeft en laat het deeg voorzichtig in de pot glijden. Zet het deksel er weer op.

  3. 3

    Bak 20 minuten op 260°C. Bak nadien 10 minuten op 220°C Bak de laatste 10 tot 15 minuten zonder het deksel. Klinkt je brood hol als je er er onderaan op klopt? Dan is het klaar.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Dag 1
  1. 1

    Meng het voordeeg met het water. Voeg de bloem en het meel en nadien het zout toe. Laat het deeg rusten op kamertemperatuur en stretch het deeg 4 keer om de 30 minuten, laat het tussen elke stretch opnieuw rusten.

  2. 2

    Laat het deeg nog eens 2 uur rusten op kamertemperatuur.

  3. 3

    Verdeel het deeg in 2 delen en bol ze op tot broden. Leg ze in een rijsmandje, dek af met een handdoek en laat ze 1 nacht rusten in de koelkast.

Dag 2
  1. 1

    Verwarm je oven voor op 260°C (of de maximumtemperatuur). Zet een gietijzeren pot met deksel in de oven om hem mee op te warmen.

  2. 2

    Haal de pot uit de oven als die op temperatuur is. Haal het deksel van de pot en strooi een laagje bloem in de pot. Haal je brooddeeg uit het rijsmandje, zorg dat ook dat een laagje bloem heeft en laat het deeg voorzichtig in de pot glijden. Zet het deksel er weer op.

  3. 3

    Bak 20 minuten op 260°C. Bak nadien 10 minuten op 220°C Bak de laatste 10 tot 15 minuten zonder het deksel. Klinkt je brood hol als je er er onderaan op klopt? Dan is het klaar.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.