Meest recente artikelen

Vandaag eens geen boterhammen in mijn lunchbox

Maar wat dan wel?

Vandaag eens geen boterhammen in mijn lunchbox Artikel

Ben jij dit boterhammen in je lunchbox ook beu? Karolien Olaerts geeft tips over wat je dan wél kunt meenemen naar het werk of naar school.

Karolien Olaerts serveert niet alleen lekkere gezonde gerechtjes voor het hele gezin, ze geeft ook graag antwoord op jouw kookvragen, mét praktische tips en wetenschappelijk onderbouwd voedingsadvies.

"Ik heb wel zin in iets anders dan boterhammen in mijn lunchbox. Heb jij suggesties?"

Karolien: "Maaltijdsalades zijn een handig en veelzijdig alternatief, maar veel mensen vallen hierbij terug op rauwkost. Los van het feit of je dat lekker vindt, rauwkost verzadigt niet en bevat lang niet alle noodzakelijke voedingsstoffen zoals eiwitten, vetten en koolhydraten. Zorg er dus voor dat je maaltijdsalade vullend genoeg is om je door de middag te helpen. Dat doe je door steeds een eiwitbron (vlees, vis, kaas, ei…), koolhydraten (pasta, peulvruchten, rijst…) en een vet (olijfolie, avocado, noten, olijven…) te voorzien. Daarnaast is het ook lekker en verzadigend om niet enkel rauwkost, maar ook gare groenten toe te voegen. Die stoom of rooster je vooraf, of je gebruikt gewoon wat restjes. Zelf rooster ik vaak een hele hoop groenten op één bakplaat: makkelijk, weinig werk en je hebt meteen genoeg voor enkele lunches. Daar doe ik dan (een restje) pasta of peulvruchten, wat pittige feta, sla zoals rucola of veldsla en wat noten of pitten bij. Hou bij het vullen van je lunchbox wel een vaste volgorde aan: begin met de geroosterde groenten (met de pasta en de kaas) en leg daarop de rauwkost (bladgroenten, kerstomaatjes…). De noten of pitten doe je het best in een apart potje, zo behouden ze hun crunch. Schep alles om vlak voor je je lunch opeet."

Probeer bijvoorbeeld dit recept van Karolien

  • Deel dit artikel
Alles over Karolien Olaerts

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen