Meest recente artikelen

Feestmenu voor kerst: de mooiste bordjes van Ilse

De mooiste feestbordjes

Feestmenu voor kerst: de mooiste bordjes van Ilse Artikel

Het oog wil ook wat, zeker tijdens de feestdagen. Libelle-chef Ilse D'hooge kookt een feestmenu voor kerst, dat niet enkel heerlijk smaakt maar er ook nog eens prachtig uitziet.

Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet. Meer inspiratie voor je feestmenu voor kerst? Klik hier.

Hapje

Oesters met granité van margarita en gekonfijte citroen

Ilse: "De margaritagranité geeft dit hapje cocktailallures. Heerlijk verfrissend! Lepel hem er wel pas vlak voor het serveren op want hij smelt erg snel."

Ricottamousse met vijgenconfituur en parmaham

Ilse: "Dit hapje kun je makkelijk de dag van te voren klaarmaken. Werk het de dag zelf af met de gedroogde parmaham, en de plakjes vijg."

Voorgerecht

Ilse: “Vitello tonnato is fancy en licht verteerbaar. Mijn vriendinnen zijn er gek op.”

Hoofdgerecht

Ilse: “Zorg ervoor dat je alles mooi klaar zet voor het dresseren van de borden: het vlees, de truffelmousseline, de knolselder, de vijgen,… Zo kun je de borden netjes één voor één afwerken. Verwarm de borden ook even voor in de oven. Dan blijven alle ingrediënten wat langer warm tijdens het dresseren.”

Dessert

Ilse: “Je kunt deze trifle perfect op voorhand maken. Werk ‘m op het laatste moment af met de chocoladeschilfers. Het restje van de brownie kun je nog apart serveren. Strooi er dan wat cacaopoeder over.”

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel
Alles over Ilse D'hooge

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen