Meest recente artikelen

Borden verwarmen: zo doe je dat

Alles lekker warm aan tafel

Borden verwarmen: zo doe je dat Artikel

Als je gasten aan tafel hebt, wil je natuurlijk niet dat het eten op het bord afkoelt. Verwarm daarom je borden voor. Weet je niet hoe? Geen nood, we leggen het uit.

Eten koelt snel af als je het op een koud bord serveert. Zeker als je voor een grote groep kookt en iedereen beleefd wacht met eten tot alle tafelgenoten van een bordje voorzien zijn. We kunnen het dus niet luid genoeg roepen: borden verwarmen is een must!

In de oven

In de oven krijg je met gemak tien borden. Verwarm ze 15 minuten voor op 80°C – zeker niet warmer dan 100°C – en klaar. Terwijl jij de kalkoen snijdt, die eerst een halfuur heeft gerust onder aluminiumfolie, kun je de borden snel al in de nog warme oven steken (die intussen ook al wat minder heet is).

Met warm water

Zit de oven vol? Dan kun je de borden opwarmen in een warmwaterbad (gewoon de gootsteen laten vollopen met heet water en daar de borden in leggen). Dat werkt net zo goed, maar je moet ze daarna wel nog afdrogen.

Met een bordenwarmer

Heb je vaker grote groepen aan tafel? Dan kun je overwegen een bordenwarmer aan te kopen: dat is een toestel dat eruitziet als een stoffen harmonica waar je de borden tussen stopt. Je plugt het toestel in de stekker en je borden worden vanzelf warm.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen