Recept

Oesters met granité van margarita en gekonfijte citroen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip: Lepel de granité er echt pas op het allerlaatste moment op. Hij smelt erg snel.

bereiding
  1. 1

    Maak de granité. Doe 300 milliliter water, het citroensap, de tequila en de suiker in een pannetje en laat de suiker op een laag vuur volledig oplossen.

  2. 2

    Neem de pan van het vuur en meng er de geraspte citroenschil onder. Doe het mengsel in een afsluitbaar bakje en laat opstijven in de diepvriezer. Roer om het halfuur even door met een vork, tot zich kleine kristalletjes vormen. Doe dit gedurende 4 uur.

  3. 3

    Snij het gele deel van de schil van de biocitroen in fijne reepjes. Breng 100 milliliter water met de suiker aan de kook en laat er de citroenschil 5 minuten op een zacht vuur in konfijten. Laat uitlekken.

  4. 4

    Open de oesters en maak ze los in de schelp. Laat ze in de schelp. Lepel wat granité op de oester, leg er een gekonfijt citroenreepje en mosterdscheutjes op. Werk af met fleur de sel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Oesters met granité van margarita en gekonfijte citroen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!